Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Vsak plan še ne predstavlja strategije podjetja, tako kot diferenciacija ne pomeni le, da smo drugačni. Strateško razmišljanje podjetnika je ključnega pomena za uspeh podjetja, vendar veliko podjetnikov zgolj misli, da ima izoblikovano strategijo.
Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Ali imate dobro strategijo podjetja. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam nekaj najbolj pogostih zmot v katerih živijo podjetniki:

  1. Konkurenčna prednost ne pomeni, da premagujemo konkurenco. Konkurenčna prednost pomeni oblikovati edinstveno dodano vrednost za kupce.
  2. Dobra strategija mora med drugim jasno opredeliti česa podjetje ne bo počelo.
  3. Nikar ne dajajte prednosti rasti podjetja na račun dobička. Konkurirajte z dobičkom in ne z deležem na trgu.
  4. Ne podcenjujte moči dobre izvedbe. Izvedba je pomembna, saj brez nje še tako dobra strategija ne bo ugledala luči sveta.
  5. Dobra strategija temelji na veliko odločitvah in kompetencah, ki so med seboj povezane. Zgolj ena ključna kompetenca ne bo prinesla dolgoročne konkurenčne prednosti.
  6. Nikar ne bodite preveč fleksibilni, saj to lahko pripelje do tega, da se vaše podjetje nikoli ne bo zavzemalo za eno stvar ali postalo zares dobro na nekem področju.
  7. Predanost strategiji podjetja ne zahteva vedeževalskih sposobnosti podjetnika. Predanost strategiji vas lahko v turbolentnih časih reši krize.
  8. Nikar ne poizkušajte zadovoljiti vsaki želji vseh strank. Dobra strategija bo neizogibno razočarala katero izmed vaših strank.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje