Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Vsak plan še ne predstavlja strategije podjetja, tako kot diferenciacija ne pomeni le, da smo drugačni. Strateško razmišljanje podjetnika je ključnega pomena za uspeh podjetja, vendar veliko podjetnikov zgolj misli, da ima izoblikovano strategijo.
Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Ali imate dobro strategijo podjetja. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam nekaj najbolj pogostih zmot v katerih živijo podjetniki:

  1. Konkurenčna prednost ne pomeni, da premagujemo konkurenco. Konkurenčna prednost pomeni oblikovati edinstveno dodano vrednost za kupce.
  2. Dobra strategija mora med drugim jasno opredeliti česa podjetje ne bo počelo.
  3. Nikar ne dajajte prednosti rasti podjetja na račun dobička. Konkurirajte z dobičkom in ne z deležem na trgu.
  4. Ne podcenjujte moči dobre izvedbe. Izvedba je pomembna, saj brez nje še tako dobra strategija ne bo ugledala luči sveta.
  5. Dobra strategija temelji na veliko odločitvah in kompetencah, ki so med seboj povezane. Zgolj ena ključna kompetenca ne bo prinesla dolgoročne konkurenčne prednosti.
  6. Nikar ne bodite preveč fleksibilni, saj to lahko pripelje do tega, da se vaše podjetje nikoli ne bo zavzemalo za eno stvar ali postalo zares dobro na nekem področju.
  7. Predanost strategiji podjetja ne zahteva vedeževalskih sposobnosti podjetnika. Predanost strategiji vas lahko v turbolentnih časih reši krize.
  8. Nikar ne poizkušajte zadovoljiti vsaki želji vseh strank. Dobra strategija bo neizogibno razočarala katero izmed vaših strank.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje