Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Vsak plan še ne predstavlja strategije podjetja, tako kot diferenciacija ne pomeni le, da smo drugačni. Strateško razmišljanje podjetnika je ključnega pomena za uspeh podjetja, vendar veliko podjetnikov zgolj misli, da ima izoblikovano strategijo.
Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Ali imate dobro strategijo podjetja. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam nekaj najbolj pogostih zmot v katerih živijo podjetniki:

  1. Konkurenčna prednost ne pomeni, da premagujemo konkurenco. Konkurenčna prednost pomeni oblikovati edinstveno dodano vrednost za kupce.
  2. Dobra strategija mora med drugim jasno opredeliti česa podjetje ne bo počelo.
  3. Nikar ne dajajte prednosti rasti podjetja na račun dobička. Konkurirajte z dobičkom in ne z deležem na trgu.
  4. Ne podcenjujte moči dobre izvedbe. Izvedba je pomembna, saj brez nje še tako dobra strategija ne bo ugledala luči sveta.
  5. Dobra strategija temelji na veliko odločitvah in kompetencah, ki so med seboj povezane. Zgolj ena ključna kompetenca ne bo prinesla dolgoročne konkurenčne prednosti.
  6. Nikar ne bodite preveč fleksibilni, saj to lahko pripelje do tega, da se vaše podjetje nikoli ne bo zavzemalo za eno stvar ali postalo zares dobro na nekem področju.
  7. Predanost strategiji podjetja ne zahteva vedeževalskih sposobnosti podjetnika. Predanost strategiji vas lahko v turbolentnih časih reši krize.
  8. Nikar ne poizkušajte zadovoljiti vsaki želji vseh strank. Dobra strategija bo neizogibno razočarala katero izmed vaših strank.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje