Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Vsak plan še ne predstavlja strategije podjetja, tako kot diferenciacija ne pomeni le, da smo drugačni. Strateško razmišljanje podjetnika je ključnega pomena za uspeh podjetja, vendar veliko podjetnikov zgolj misli, da ima izoblikovano strategijo.
Ste oblikovali dobro strategijo podjetja?

Ali imate dobro strategijo podjetja. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam nekaj najbolj pogostih zmot v katerih živijo podjetniki:

  1. Konkurenčna prednost ne pomeni, da premagujemo konkurenco. Konkurenčna prednost pomeni oblikovati edinstveno dodano vrednost za kupce.
  2. Dobra strategija mora med drugim jasno opredeliti česa podjetje ne bo počelo.
  3. Nikar ne dajajte prednosti rasti podjetja na račun dobička. Konkurirajte z dobičkom in ne z deležem na trgu.
  4. Ne podcenjujte moči dobre izvedbe. Izvedba je pomembna, saj brez nje še tako dobra strategija ne bo ugledala luči sveta.
  5. Dobra strategija temelji na veliko odločitvah in kompetencah, ki so med seboj povezane. Zgolj ena ključna kompetenca ne bo prinesla dolgoročne konkurenčne prednosti.
  6. Nikar ne bodite preveč fleksibilni, saj to lahko pripelje do tega, da se vaše podjetje nikoli ne bo zavzemalo za eno stvar ali postalo zares dobro na nekem področju.
  7. Predanost strategiji podjetja ne zahteva vedeževalskih sposobnosti podjetnika. Predanost strategiji vas lahko v turbolentnih časih reši krize.
  8. Nikar ne poizkušajte zadovoljiti vsaki želji vseh strank. Dobra strategija bo neizogibno razočarala katero izmed vaših strank.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli zrcali na internet. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in najpomembneje - ali vse te specifike kot kreatorji besedil upoštevajo ob pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje