Ali je čas za novo poslovno idejo?

V podjetje ste dali svojo dušo, čas in denar, a se kljub temu še vedno soočate z velikimi težavami. Preberite si, kako prepoznati znake, ki nakazujejo na to, da je prišel skrajni čas, da opustite svojo poslovno idejo.
Ali je čas za novo poslovno idejo?

Ali je čas za novo poslovno idejo? (Vir slike: sxc.hu)

Dejstvo je, da več kot 80 odstotkov podjetij propade v prvih petih letih poslovanja. Zelo redko se zgodi, da podjetnik uspe s svojim prvim poskusom, zato se je potrebno zavedati, da je včasih potrebno odnehati še preden porabite vsa denarna sredstva in zapravite preveč svojega dragocenega časa.

Ena največjih napak, ki jo podjetnik lahko napravi, je hoja z glavo skozi zid. Pogosto si podjetniki ne želijo priznati napačnih predpostavk, saj so na svojo poslovno idejo preveč navezani. Kljub temu, da se zavedajo dejstva, da tonejo čedalje globlje, svoje poslovne vizije ne opustijo in zanjo trošijo čedalje več denarja in časa, to pa jih ne pripelje nikamor.

Vprašajte se, ali ste morda edini, ki še verjame v vaše podjetje. Poskusite se spomniti, kakšno mnenje imajo o vašem podjetju ljudje iz okolice, ter ali so vas že želeli posvariti pred neuspehom. Okolica je namreč na zunanje negativne znake bolj dovzetna in manj pristranska.

Da je čas za novo poslovno idejo, vam pokaže tudi konkurenca. Vprašati se morate, ali je vaša konkurenca preprosto boljša od vas in koliko časa boste potrebovali, da jo boste ujeli. Če vas je že preveč prehitela, vam je morda nikoli ne bo uspelo dohiteti, zato je morda primerneje, da nekoliko zasukate svojo podjetniško pot v drugo smer in potrošnikom ponudite nekaj drugačnega.

Če si boste znali priznati, da je čas za novo poslovno idejo ali spremembo poslovnega načrta in boste zmožni, da si priznate neuspeh, si boste odprli pot za nove priložnosti. Ne pozabite – neuspeh je zgolj vmesni postanek na poti do uspeha.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje