Ali je čas za novo poslovno idejo?

V podjetje ste dali svojo dušo, čas in denar, a se kljub temu še vedno soočate z velikimi težavami. Preberite si, kako prepoznati znake, ki nakazujejo na to, da je prišel skrajni čas, da opustite svojo poslovno idejo.
Ali je čas za novo poslovno idejo?

Ali je čas za novo poslovno idejo? (Vir slike: sxc.hu)

Dejstvo je, da več kot 80 odstotkov podjetij propade v prvih petih letih poslovanja. Zelo redko se zgodi, da podjetnik uspe s svojim prvim poskusom, zato se je potrebno zavedati, da je včasih potrebno odnehati še preden porabite vsa denarna sredstva in zapravite preveč svojega dragocenega časa.

Ena največjih napak, ki jo podjetnik lahko napravi, je hoja z glavo skozi zid. Pogosto si podjetniki ne želijo priznati napačnih predpostavk, saj so na svojo poslovno idejo preveč navezani. Kljub temu, da se zavedajo dejstva, da tonejo čedalje globlje, svoje poslovne vizije ne opustijo in zanjo trošijo čedalje več denarja in časa, to pa jih ne pripelje nikamor.

Vprašajte se, ali ste morda edini, ki še verjame v vaše podjetje. Poskusite se spomniti, kakšno mnenje imajo o vašem podjetju ljudje iz okolice, ter ali so vas že želeli posvariti pred neuspehom. Okolica je namreč na zunanje negativne znake bolj dovzetna in manj pristranska.

Da je čas za novo poslovno idejo, vam pokaže tudi konkurenca. Vprašati se morate, ali je vaša konkurenca preprosto boljša od vas in koliko časa boste potrebovali, da jo boste ujeli. Če vas je že preveč prehitela, vam je morda nikoli ne bo uspelo dohiteti, zato je morda primerneje, da nekoliko zasukate svojo podjetniško pot v drugo smer in potrošnikom ponudite nekaj drugačnega.

Če si boste znali priznati, da je čas za novo poslovno idejo ali spremembo poslovnega načrta in boste zmožni, da si priznate neuspeh, si boste odprli pot za nove priložnosti. Ne pozabite – neuspeh je zgolj vmesni postanek na poti do uspeha.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje