Ali lahko Dropbox konkurira Google Drive-u?

Avtor Saba Resnik — 04.05.2012
Komentiraj!
Predstavljamo vam nov Google-ov produkt: Google Drive. Google Drive je virtualni prostor kjer lahko ustvarjate, delite, sodelujete in shranjujete vsebine (video vsebine, fotografije, Google dokumente, PDF dokumente, itd.).
Ali lahko Dropbox konkurira Google Drive-u?

Ali lahko Google Docs, Dropbox in podobni konkurirajo Google Drive-u? (Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali planirate poroko, delate na nekem projektu s partnerjem, vodite finance s cimrom - vse to lahko počnete na Google Drive-u.

Google Drive vam omogoča:

  • Sodelovanje in ustvarjanje. Sodelujete lahko s prijateljem ali sodelavcem in istočasno urejate en dokument.
  • Shranjevanje. Do shranjenih vsebin lahko dostopate preko spleta od kjerkoli, preko PC-ja ali Mac-a ali preko pametnega mobilnega telefona (Androida ali iPhone-a)
  • Iskanje. Med vsebinami lahko iščete s pomočjo ključnih besed, glede na tip dokumenta ali glede na lastništvo dokumenta.

Pri Google Drive pričnete s 5 GB brezplačnega prostora. Nato lahko vaš račun nadgradite z dodatnimi 25 GB za 2,49 USD na mesec, 100 GB za 4,99 USD na mesec ali 1 TB za 49.99 USD na mesec. Pri nadgradnji za 25 GB se bo tudi vaš Gmail povečal za 25 GB.

Govorice

Pred kratkim lansiran Google Drive je sprva dvignil precej prahu zaradi vprašljivega lastništva vseh vsebin, ki jih imate na Google-u. Konkurenta, kot sta SkyDrive in Dropbox poudarjata, da so vse vsebine shranjene na njunih serverjih zgolj in samo last uporabnika. Komu boste zaupali in za kaj se boste odločili pa prepuščamo vam.

Vir: googleblog.blogspot

shranjeno pod: , ,
Prijavi se na e-novice!