Ali lahko hobi spremenite v podjetje?

Podjetja lahko zrastejo iz preprostih idej. Postavlja pa se vprašanje ali lahko navaden ljubitelj, ki je strasten do svojega hobija, postane uspešen podjetnik
Ali lahko hobi spremenite v podjetje?

Hobi je lahko uspešna poslovna ideja.

Mnogim je to že uspelo. Mlada mamica iz Burnabya je odprla podjetje z nedrsečimi copati, ki jih je najprej izdelala za svojega sina. Računovodja iz Ontaria je na podlagi svojega navdušenja nad Elvisom Presleyem ustanovil v podjetje s spominki. Če se vam doma nabirajo knjige pa lahko recimo odprete knjigarno.

Ključ do uspeha je odnos. Če je podjetnik sposoben svojo ljubezen do hobija podrediti vodenju in potrebam podjetja, ga lahko zagnanost pripelje daleč.

Strokovnjaki predlagajo, da najprej izračunate koliko boste morali zaslužiti, da se vam splača zapustiti službo. To naredite tako, da seštejete stroške poslovanja in osebne izdatke. Rezultat nato delite s profitno maržo vaše panoge in dobite točko preloma, ki vam pove kdaj prihodki postanejo večji od stroškov. Če na leto potrebujete npr. 100.000 eurov in je standarda profitna marža v vaši panogi 20 odstotkov, boste (po formuli 100.000 €/ 0,2) potrebovali letne prihodke v višini 500.000 eurov, da boste dosegli svoj cilj. Nato se prepričajte ali lahko z vašim proizvodom zaslužite toliko denarja.

Če je odgovor pritrdilen pa se še enkrat vprašajte ali si res želite spremeniti hobi v podjetje. V tem primeru boste zelo verjetno morali biti pripravljeni delati po naročilu, v večjih količinah, čeprav ste npr. prej uživali v umetniški izdelavi unikatnih kosov.

Še vedno pa drži tudi naslednji rek Konfucija: “Izberi si opravilo, ki ga imaš rad in ne bo ti treba delati niti en dan v življenju”.

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje