Ali lahko hobi spremenite v podjetje?

Podjetja lahko zrastejo iz preprostih idej. Postavlja pa se vprašanje ali lahko navaden ljubitelj, ki je strasten do svojega hobija, postane uspešen podjetnik
Ali lahko hobi spremenite v podjetje?

Hobi je lahko uspešna poslovna ideja.

Mnogim je to že uspelo. Mlada mamica iz Burnabya je odprla podjetje z nedrsečimi copati, ki jih je najprej izdelala za svojega sina. Računovodja iz Ontaria je na podlagi svojega navdušenja nad Elvisom Presleyem ustanovil v podjetje s spominki. Če se vam doma nabirajo knjige pa lahko recimo odprete knjigarno.

Ključ do uspeha je odnos. Če je podjetnik sposoben svojo ljubezen do hobija podrediti vodenju in potrebam podjetja, ga lahko zagnanost pripelje daleč.

Strokovnjaki predlagajo, da najprej izračunate koliko boste morali zaslužiti, da se vam splača zapustiti službo. To naredite tako, da seštejete stroške poslovanja in osebne izdatke. Rezultat nato delite s profitno maržo vaše panoge in dobite točko preloma, ki vam pove kdaj prihodki postanejo večji od stroškov. Če na leto potrebujete npr. 100.000 eurov in je standarda profitna marža v vaši panogi 20 odstotkov, boste (po formuli 100.000 €/ 0,2) potrebovali letne prihodke v višini 500.000 eurov, da boste dosegli svoj cilj. Nato se prepričajte ali lahko z vašim proizvodom zaslužite toliko denarja.

Če je odgovor pritrdilen pa se še enkrat vprašajte ali si res želite spremeniti hobi v podjetje. V tem primeru boste zelo verjetno morali biti pripravljeni delati po naročilu, v večjih količinah, čeprav ste npr. prej uživali v umetniški izdelavi unikatnih kosov.

Še vedno pa drži tudi naslednji rek Konfucija: “Izberi si opravilo, ki ga imaš rad in ne bo ti treba delati niti en dan v življenju”.

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje