Ali lahko zaračunate 70% več zaradi novega imena?

Ste se ujeli v past nizkih cen za vaše storitve ali proizvode? Problem morda sploh ni v tem kaj prodajate. Morda potrebujete zgolj novo ime blagovne znamke ali podjetja - ime, ki obljublja kakovost. Predstavljamo vam primer motela, ki je postal hotel in zacel zaračunavati višje cene za iste sobe.
Ali lahko zaračunate 70% več zaradi novega imena?

Ali lahko zaračunate 70% več zaradi novega imena? (Vir slike: sxc.hu)

Lekcijo o tem, kako je lahko za slab posel krivo ime vašega podjetja oz. ime blagovne znamke so pokazali v seriji z naslovom Hotel Impossible, kjer si je izkušen hotelir Anthony Melchiorri ogledal majhen hotel v Miami-ju, ZDA z milijonsko izgubo.

Hotel ali motel?

Melchiorri je sprva izpostavil problem z imenovanjem hotela: na vrhu zgradbe je stal velik neonski napis „Motel New Yorker”, nad vhodnimi vrati pa še en napis „The New Yorker – Boutique Hotel”. Stranke imajo namreč zelo drugačno predstavo o storitvi, če je ta imenovana motel ali pa hotel. Pod besedo hotel si stranka predstavlja visoko kvaliteto, pod motel pa veliko nižjo kakovost storitve.

Melchiorri je lastnikom motela priporočal naj uporabljajo zgolj besedo hotel in dvignejo ceno nočitve iz trenutnih 79 USD za 70%.

Za nadaljnje izboljšave je Melchiorri predlagal uskladitev izgleda objekta z uporabo besede „hotel”. Priporočal je preureditev vrta, ki ga je imel motel, kjer bi lahko gostje uživali v zajtrku ali večerji (nekaj, česar moteli v bližini ne ponujajo).

70 odstotkov višje cene

Z majhno investicijo je hotel praktično čez noč pričel zaračunavati veliko več za nespremenjene sobe.

Glede na precejšnjo izgubo, ki jo je imelo podjetje bo zgolj čas pokazal ali se je repozicioniranje zgodilo v pravem času. Ne glede na to, ali bo posel oživljen, pa imata lastnika hotela sedaj prednost pri prodaji hotela (v kolikor bi do tega prišlo).

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje