Ali manjša podjetja resnično potrebujejo “team building”?

Ko pomislimo na poslovna srečanja osebja ali dneve aktivnosti, si najpogosteje predstavljamo večja korporacijska podjetja ali vsaj srednje velika pisarniška podjetja.
Ali manjša podjetja resnično potrebujejo "team building"?

Timsko delo (slika: smallbizbee)


Poslovna srečanja so pogosto pot ponovnega vzpostavljanja komunikacijskih kanalov med rastočo ekipo ali pot do izgradnje notranjih odnosov.

A kako lahko tudi manjša start-up podjetja izkoristijo različne poslovne dogodke?  

 

Spravite se iz pisarne

Dve izmed ključnih stvari, ki krasita nova podjetja, sta zagotovo brezmejna energija in odločnost. Ko nimate ničesar izgubiti in pridobiti vse z dokazovanjem, je lahko pritisk na novo ekipo precejšen in njene odločitve bodo obotavljajoče se. Kakorkoli že, vsa ta energija se mora nekako razporediti in če delavci ostajajo zaprti med štirimi stenami v majhni pisarni, je to lahko zelo kontra-produktivno.

Začne se iskati različne poti in raziskovati poslovne prihodke. Kar ljudje potrebujejo v takšni situaciji, je pridobiti nekaj upanja in pričakovanja, prav to pa poslovna srečanja zagotavljajo. Osebju ne pomagajo le pri učenju, kako pravilno usmeriti svojo energijo, temveč jim priskrbijo tudi nekaj časa, da naredijo korak nazaj in bolje vidijo smer, v katero mora iti ekipa. 

 

Sproščeno druženje

Kdorkoli že pravi, da nova podjetja ne potrebujejo sproščenega druženja, govori neumnosti. Pri novih podjetjih velikokrat posamezniki začnejo delati skupaj prvič v življenju. Naivno bi bilo misliti, da se lahko takoj naučijo, kako učinkovito delati drug okoli drugega na dolgi rok.

Te stvari zahtevajo čas in izkušnje in sproščeno druženje lahko pomaga vsem, da stopijo na pravo nogo. Osebje znotraj manjših podjetij ima pogosto tudi odnose zunaj delovnega časa. Zaradi tega bodo člani ekipe verjetno preživeli skupaj tudi več časa, ko bo podjetje že zavidljive velikosti. Če računamo na to, potem je dobro zgraditi ta medsebojna prijateljstva že zgodaj, saj lahko dobre zveze in tovarištvo resnično pomagajo manjšim podjetjem prebroditi težke čase.    

 

Vzpostavljanje hierarhije

Naravno hierarhijo lahko vidimo na vsakem koraku, pri levih v afriških savanah kot tudi pri igralcih na nogometnem igrišču. Ne glede na to, kaj nekateri ljudje govorijo, hierarhija je potrebna in neizogibna. Pojavila se bo na prav vsakem delovnem mestu. Večina podjetij implementira lastno različico hierarhije v obliki organigrama ali strukture odgovornosti, a to niso nujno resnični pokazatelji razporeditve moči.

Če ste svoje podjetje pravilno strukturirali, bodo naravni vodje imeli vodilne vloge, a nenehno se pojavljajo boji za moč med kolegi na posameznih nivojih. Poslovna srečanja in sproščena druženja ter razni dogodki pospešujejo razumevanje pozicij posameznikov v ekipi. Zanimivo, a ljudje so srečnejši, če vedo, kje so postavljeni v razporeditvi.

Konflikti nastanejo, ko ni jasnega razumevanja, kako so formalne in neformalne moči porazdeljene. Dobra organizacijska struktura in redni poslovni dogodki bodo pomagali doseči to razumevanje.      

 

Vir: SmallBizBee
Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje