Ali manjša podjetja resnično potrebujejo “team building”?

Ko pomislimo na poslovna srečanja osebja ali dneve aktivnosti, si najpogosteje predstavljamo večja korporacijska podjetja ali vsaj srednje velika pisarniška podjetja.
Ali manjša podjetja resnično potrebujejo "team building"?

Timsko delo (slika: smallbizbee)


Poslovna srečanja so pogosto pot ponovnega vzpostavljanja komunikacijskih kanalov med rastočo ekipo ali pot do izgradnje notranjih odnosov.

A kako lahko tudi manjša start-up podjetja izkoristijo različne poslovne dogodke?  

 

Spravite se iz pisarne

Dve izmed ključnih stvari, ki krasita nova podjetja, sta zagotovo brezmejna energija in odločnost. Ko nimate ničesar izgubiti in pridobiti vse z dokazovanjem, je lahko pritisk na novo ekipo precejšen in njene odločitve bodo obotavljajoče se. Kakorkoli že, vsa ta energija se mora nekako razporediti in če delavci ostajajo zaprti med štirimi stenami v majhni pisarni, je to lahko zelo kontra-produktivno.

Začne se iskati različne poti in raziskovati poslovne prihodke. Kar ljudje potrebujejo v takšni situaciji, je pridobiti nekaj upanja in pričakovanja, prav to pa poslovna srečanja zagotavljajo. Osebju ne pomagajo le pri učenju, kako pravilno usmeriti svojo energijo, temveč jim priskrbijo tudi nekaj časa, da naredijo korak nazaj in bolje vidijo smer, v katero mora iti ekipa. 

 

Sproščeno druženje

Kdorkoli že pravi, da nova podjetja ne potrebujejo sproščenega druženja, govori neumnosti. Pri novih podjetjih velikokrat posamezniki začnejo delati skupaj prvič v življenju. Naivno bi bilo misliti, da se lahko takoj naučijo, kako učinkovito delati drug okoli drugega na dolgi rok.

Te stvari zahtevajo čas in izkušnje in sproščeno druženje lahko pomaga vsem, da stopijo na pravo nogo. Osebje znotraj manjših podjetij ima pogosto tudi odnose zunaj delovnega časa. Zaradi tega bodo člani ekipe verjetno preživeli skupaj tudi več časa, ko bo podjetje že zavidljive velikosti. Če računamo na to, potem je dobro zgraditi ta medsebojna prijateljstva že zgodaj, saj lahko dobre zveze in tovarištvo resnično pomagajo manjšim podjetjem prebroditi težke čase.    

 

Vzpostavljanje hierarhije

Naravno hierarhijo lahko vidimo na vsakem koraku, pri levih v afriških savanah kot tudi pri igralcih na nogometnem igrišču. Ne glede na to, kaj nekateri ljudje govorijo, hierarhija je potrebna in neizogibna. Pojavila se bo na prav vsakem delovnem mestu. Večina podjetij implementira lastno različico hierarhije v obliki organigrama ali strukture odgovornosti, a to niso nujno resnični pokazatelji razporeditve moči.

Če ste svoje podjetje pravilno strukturirali, bodo naravni vodje imeli vodilne vloge, a nenehno se pojavljajo boji za moč med kolegi na posameznih nivojih. Poslovna srečanja in sproščena druženja ter razni dogodki pospešujejo razumevanje pozicij posameznikov v ekipi. Zanimivo, a ljudje so srečnejši, če vedo, kje so postavljeni v razporeditvi.

Konflikti nastanejo, ko ni jasnega razumevanja, kako so formalne in neformalne moči porazdeljene. Dobra organizacijska struktura in redni poslovni dogodki bodo pomagali doseči to razumevanje.      

 

Vir: SmallBizBee
Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje