Ali vaše podjetje potrebuje mobilno aplikacijo?

Veliko podjetij dandanes razmišlja o tem, ali je vredno investirati v razvoj mobilne aplikacije, ki bo njihovo podjetje predstavljala v kar najboljši možni luči ter bo pritegnila številne uporabnike. Toda preden se lotijo razvoja, se morajo vprašati, ali mobilno aplikacijo sploh potrebujejo.
Ali vaše podjetje potrebuje mobilno aplikacijo?

Ali vaše podjetje potrebuje mobilno aplikacijo? (Vir slike: blog.fireflydigital.com)

Sodeč po rezultatih študije, ki so jo pripravili pri podjetju Deloitte, kar 45 odstotkov uporabnikov pametnih mobilnikov vsaj enkrat tedensko na svojo napravo naloži novo aplikacijo. Po drugi strani pa ugotovitve kažejo, da ima 80 odstotkov aplikacij, ki so jih vključili v študijo, manj kot 1.000 uporabnikov.

Uspeti z mobilno aplikacijo torej še zdaleč ni tako enostavno, kot ste morda mislili, poleg tega pa podjetju lahko predstavlja kar precejšen stroškovni zalogaj. Toda mobilni marketing zadnje čase postaja čedalje bolj pomemben del oglaševanja v skorajda vseh panogah, predvsem zaradi porasta pametnih mobilnikov v zadnjih nekaj letih, zato lahko odlično zaokroži vaše oglaševanje.

Preden se lotite razvoja mobilne aplikacije, je dobro, da si odgovorite na nekaj osnovnih vprašanj.

Najprej se morate vprašati, kakšni so cilji, ki jih želite doseči z mobilno aplikacijo? Želite doseči čim večje število ljudi, katere bi s pomočjo oglaševanja v aplikaciji seznanili z vašim podjetjem? Če je temu tako, se morate zavedati, da velik del potrošnikov še ne uporablja pametnih telefonov, čeprav ta odstotek nekoliko raste iz leta v leto. Pozanimati se morate, o kakšnih odstotkih je govora v vaši panogi, pa tudi za kakšne uporabnike pravzaprav sploh gre: ali uporabljajo operacijski sistem iOS, Android, katerega drugega?

Razmisliti morate tudi o tem, kakšne so vaše potrebe? Je tisto kar potrebujete mobilna aplikacija ali le mobilna verzija spletne strani vašega podjetja? Razlike so ogromne, ne le v stroških povezanih z razvojem enega ali drugega projekta, temveč tudi v končnih funkcionalnostih, ki jih bodo uživali uporabniki pametnih mobilnikov.

Pomembno je, da ne zanemarite svojih financ. Če se zavedate, da ste trenutno na tesnem z denarjem, se nikar ne lotevajte takšnega projekta, saj bo končni izdelek najverjetneje površen in tako ne bo navdušil nikogar.

Eno izmed vprašanj, ki si jih morate postaviti, je tudi, koliko časa ste pripravljeni nameniti osveževanju aplikacije. Če se zavedate dejstva, da vam časa že tako ali tako primanjkuje, potem boste morda morali razmisliti o zaposlitvi dodatnega kadra, ki bo skrbel za to področje, v nasprotnem primeru pa večjega uspeha z mobilno aplikacijo pravzaprav ne smete pričakovati.

Želite vidnost, kredibilnost in priložnosti? Preberite 10 marketinških idej za mlada podjetja >>

Razmisliti morate tudi o sami ideji, ki stoji za aplikacijo. Najboljše mobilne aplikacije so tiste, ki rešujejo pomembne probleme, s katerimi se soočajo uporabniki mobilnikov. In prav iz tega izhaja tisto, kar je bistveno za uspeh na področju mobilnega marketinga: upoštevajte mnenje vaših strank, vaših uporabnikov!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje