'All you can talk' ponudba mobilne telefonije

Avtor Jure Forstnerič — 14.03.2007
Komentiraj!
Ameriški ponudnik mobilne telefonije Sprint Nextel je počasi začel ponujati mobilne pakete, ki za enotno ceno omogočajo neomejeno klicanje, prenos podatkov in SMSov. Cena (vsaj za ameriški trg) niti ni pretirana: sto dvajset dolarjev na mesec.
'All you can talk' ponudba mobilne telefonije

Sprint, ameriški ponudnik mobilne telefonije

Prejšnji mesec je začel s ponudbo teh paketov v San Franciscu, za dodatnih trideset dolarjev pa dobijo uporabniki še neomejen brezžični širokopasovni internenti dostop. Paketi, ti bodo zaenkrat na voljo le omejen čas, predstavljajo prvo tovrstno ponudbo v ZDA. Če se zadeva izkaže za uspešno, in po mnenju analitikov se tudi bo, in ko se razširi na vso ameriko, bo precej vplivala tudi na druge ameriške ponudnike mobilne telefonije. Sprint bi lahko pridobil tudi marsikaterega uporabnika tradicionalne telefonije, ki je zaenkrat bistveno cenejša kot mobilna. Po nekaterih ocenah naj bi v roku dveh let že dvajset odstotkov američanov uporabljalo tovrstne neomejene pakete.

Vsekakor zelo zanimiva in dobrodošla poteza. Komaj čakamo, da pride kaj podobnega tudi k nam. Vprašanje je seveda le cena, ta vsekakor ne bi bila ravno nizka.


Vir: Business Week

Prijavi se na e-novice!