Kmalu brezžična elektrika?

Avtor Egon Ravbar — 20.04.2007
Komentiraj!
Powerbeam se je lotil revolucionarnega projekta. Strokovnjaki želijo ponuditi alternativo standardnemu polnjenju naprav preko električne vtičnice.
Kmalu brezžična elektrika?

Podjetje ima le dva zaposlena.

Pri podjetju Powerbeam pravijo, da njihov močan laser lahko prenese več električne moči kot katerakoli naprava. Ideja, ki jo imajo je naslednja. Močan laserski tok, ki bi bil usmerjen v sončno celico naj bi ustvaril dovolj elektrike, da bi lahko na vašem prenosnem računalniku delali brez baterije. Pri tem se postavlja nekaj tehničnih vprašanj. Za pravilno delovanje bi vsak posameznik potreboval kar nekaj visoko tehnoloških izdelkov (sončna celica, laser), to pa bi uporabo otežilo. Pri tem je potrebno poudariti kakšno moč ima laser, predvsem zaradi varnostnih razlogov v primeru uspešnega poslovnega modela in implementacije sistema v domove. Žarek vam brez težav zareže v roko, vendar pri podjetju pravijo, da so že razvili učinkovit varnostni sistem.

Podjetje se lahko zaradi inovativne ideje nadeja velikega zanimanja in vlaganja družb tveganega kapitala. Zelena tehnologija še nikoli ni tako privabljala investitorje kot jih sedaj.


Vir:  VentureBeat

 

Prijavi se na e-novice!