Amazon bo dostavljal z majhnimi oktokopterji

Jeff Bezos je v oddaji 60 Minutes razkril prihodnost Amazona: izdelke bodo dostavljali z majhnimi oktokopterji. Storitev, ki sliši na ime Amazon Prime Air, bo na voljo čez štiri do pet let. Sprva le ameriškim potrošnikom.
Amazon bo dostavljal z majhnimi oktokopterji

Amazon bo dostavljal z majhnimi oktokopterji (Vir slike: sxc.hu)

Ideja Amazon Prime Air je dostaviti izdelek v le 30 minutah. “Vem, da se sliši kot znanstvena fantastika, a ni,” je povedal Bezos. “Ne bomo dostavljali kajakov in namiznih žag,” je dodal. In kako bo delovala ta znanstvena fantastika? Uporabnik bo ob naročilu izdelka izbral možnost Prime Air, obenem pa bo zapisal tudi GPS koordinate mesta, na katerem se nahaja. Izdelek bodo v Amazonu zapakirali v varno in lahko plastično embalažo, ki bo prek tekočega traku romala do robota. Robot bo pošiljko prevzel in jo ponesel na izbrani naslov. Roboti bodo našli pravega naslovnika na podlagi vpisanih GPS koordinat.

Novica: Amazon ima več kot 100 tisoč zaposlenih >>

Cilj največjega spletnega prodajalca je še hitrejša dostava izdelkov. V storitev bodo vsaj na začetku vključeni le izdelki s težo do 2,27 kilogramov – kar 86 odstotkov vseh poslanih Amazonovih paketov dosega takšno težo -, dostava pa bo možna v radiju 16 kilometrov. Flota robotskih letal bo bolj ekološko naravnana kot dostava s kamioni, zato si lahko morda pri Amazonu v prihodnje obetajo le dostavo “po zraku”. Bezosovo podjetje, ki ga do takrat čaka še veliko birokratskih ovir in podrobnih pregledov, predvsem s strani Ameriške zvezne uprave za letalstvo, pa ni edino podjetje, ki preizkuša “letalsko” dostavo. Junija letos je podjetje Dominos, sicer bolj za prodajne namene, predstavilo DomiCopter, ki dostavlja pice, je pa tovrstna tehnologija najbolj razširjena v vojaških krogih, kjer se je odlično izkazala.

Predstavitev novega oktokopterja si lahko ogledate na spodnjem videu:

YouTube

Vir: ITProPortal

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje