Amazon bo prodajal glasbo prek interneta

Velikan Amazon.com je objavil, da bo začel s prodajo glasbe prek interneta tudi v digitalni obliki. Ima veliko prednost pred ostalimi: njihova glasba bo brez DRM zaščite.

Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bo gigant na področju spletne trgovine Amazon začel prodajati glasbo tudi v digitalni obliki. Trgovino bodo postavili še letos, na njej pa bo možno kupovati glasbo izključno brez DRM zaščite. To pomeni, da bo možno glasbo kupljeno preko Amazonove spletne trgovine možno prosto presnemavati ter poslušati na vseh napravah za predvajanje glasbe.

Gre za pomemben korak v bitki proti DRM zaščiti, ki jo je pred časom napovedal EMI,  tretja največja glasbena založba na svetu. Omenjena založba bo njihov največji ponudnik glasbe, poleg nje bodo imeli na voljo še glasbo od 12.000 drugih neodvisnih založb.

Glede na to, da bodo ponujali le glasbo brez omenjene zaščite je na začetku pričakovati neokoliko okrnjeno ponudbo. Večina glasbenih založb namreč zahteva zaščito pri prodaji glasbe. Amazon upa, da se bodo te založbe kmalu premislile in ponujale le glasbo brez DRM zaščite.

Pred časom je podobno potezo (odstranitev zaščite) v sodelovanju z EMI napovedal tudi trenutno največji ponudnik in prodajalec glasbe v digitalni obliki na svetu – Apple. Ob vstopu Amazona na ta trg so dejali, da so potezo pričakovali že nekaj časa. Dodali so še, da Amazon prav gotovo zna prodajati glasbo ter da jih jemljejo kot veliko konkurenco.

Cene glasbe iz Amazona še niso sporočili.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje