Amazon bo prodajal glasbo prek interneta

Velikan Amazon.com je objavil, da bo začel s prodajo glasbe prek interneta tudi v digitalni obliki. Ima veliko prednost pred ostalimi: njihova glasba bo brez DRM zaščite.

Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bo gigant na področju spletne trgovine Amazon začel prodajati glasbo tudi v digitalni obliki. Trgovino bodo postavili še letos, na njej pa bo možno kupovati glasbo izključno brez DRM zaščite. To pomeni, da bo možno glasbo kupljeno preko Amazonove spletne trgovine možno prosto presnemavati ter poslušati na vseh napravah za predvajanje glasbe.

Gre za pomemben korak v bitki proti DRM zaščiti, ki jo je pred časom napovedal EMI,  tretja največja glasbena založba na svetu. Omenjena založba bo njihov največji ponudnik glasbe, poleg nje bodo imeli na voljo še glasbo od 12.000 drugih neodvisnih založb.

Glede na to, da bodo ponujali le glasbo brez omenjene zaščite je na začetku pričakovati neokoliko okrnjeno ponudbo. Večina glasbenih založb namreč zahteva zaščito pri prodaji glasbe. Amazon upa, da se bodo te založbe kmalu premislile in ponujale le glasbo brez DRM zaščite.

Pred časom je podobno potezo (odstranitev zaščite) v sodelovanju z EMI napovedal tudi trenutno največji ponudnik in prodajalec glasbe v digitalni obliki na svetu – Apple. Ob vstopu Amazona na ta trg so dejali, da so potezo pričakovali že nekaj časa. Dodali so še, da Amazon prav gotovo zna prodajati glasbo ter da jih jemljejo kot veliko konkurenco.

Cene glasbe iz Amazona še niso sporočili.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje