Amazon in Google še letos v eBook poslu

Človek je s svojo domišljijo vedno korak pred tehnologijo. Leteči avtomobili, video mobilniki in eKnjige. Prvi so znanstvena fantastika, a bi bili najverjetneje hit. Video mobilniki so vsepovsod in so globalni uspeh. eKnjige? Ideja, ki je dočakala razvoj prave tehnologije, a se med kupci ni najbolje prijela. Morda pa je le bilo prezgodaj …
Amazon in Google še letos v eBook poslu

Sonyev Reader.

Amazon že ponuja knjige v digitalni oblliki, a bo poizkušal v oktobru spremeniti negativni trend eKnjig z razkritjem nove naprave za branje elektronski knjig, The Kindle. Informacije so skope, znano pa je to, da se bomo lahko brezžično povezali na Amazon.com ter kupili knjigo, napravo pa uporabili tudi za deskanje po spletu in branju spletnih časopisov. Priložena bo tipkovnica, s katero boste lahko ustvarjali zapiske med samim branjem. Animacija in video žal ne bosta podprta, kar bo izredno omejilo spletno brskanje. Cena se bo gibala med 400 in 500 dolarji.

Sony na trgu že nekaj časa kraljuje z 300 dolarjev vrednim izdelkom Sony Reader, vendar bo za konkurenčnost najverjetneje potrebna nadgraditev. Reader je namreč vezan na računalnik in ne podpira brezžične povezave.

Google ne bo izdal fizičnega izdelka, le svojo paleto storitev bo nekoliko razširil. Uporabniki bodo lahko kupili eKnjige za ceno, ki jo bo postavil avtor, del dobička pa bo prejel Google.

V začetku 90ih so se že pojavile podobne naprave, ki pa so zaradi tehničnih pomanjkljivosti in slabih materialov hitro utonile v pozabo. Najbolj prodajane eKnjige tistega časa so bile kultne zgodbe serije Star Trek.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje