Amazon in Google še letos v eBook poslu

Človek je s svojo domišljijo vedno korak pred tehnologijo. Leteči avtomobili, video mobilniki in eKnjige. Prvi so znanstvena fantastika, a bi bili najverjetneje hit. Video mobilniki so vsepovsod in so globalni uspeh. eKnjige? Ideja, ki je dočakala razvoj prave tehnologije, a se med kupci ni najbolje prijela. Morda pa je le bilo prezgodaj …
Amazon in Google še letos v eBook poslu

Sonyev Reader.

Amazon že ponuja knjige v digitalni oblliki, a bo poizkušal v oktobru spremeniti negativni trend eKnjig z razkritjem nove naprave za branje elektronski knjig, The Kindle. Informacije so skope, znano pa je to, da se bomo lahko brezžično povezali na Amazon.com ter kupili knjigo, napravo pa uporabili tudi za deskanje po spletu in branju spletnih časopisov. Priložena bo tipkovnica, s katero boste lahko ustvarjali zapiske med samim branjem. Animacija in video žal ne bosta podprta, kar bo izredno omejilo spletno brskanje. Cena se bo gibala med 400 in 500 dolarji.

Sony na trgu že nekaj časa kraljuje z 300 dolarjev vrednim izdelkom Sony Reader, vendar bo za konkurenčnost najverjetneje potrebna nadgraditev. Reader je namreč vezan na računalnik in ne podpira brezžične povezave.

Google ne bo izdal fizičnega izdelka, le svojo paleto storitev bo nekoliko razširil. Uporabniki bodo lahko kupili eKnjige za ceno, ki jo bo postavil avtor, del dobička pa bo prejel Google.

V začetku 90ih so se že pojavile podobne naprave, ki pa so zaradi tehničnih pomanjkljivosti in slabih materialov hitro utonile v pozabo. Najbolj prodajane eKnjige tistega časa so bile kultne zgodbe serije Star Trek.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje