Amazon in Google še letos v eBook poslu

Človek je s svojo domišljijo vedno korak pred tehnologijo. Leteči avtomobili, video mobilniki in eKnjige. Prvi so znanstvena fantastika, a bi bili najverjetneje hit. Video mobilniki so vsepovsod in so globalni uspeh. eKnjige? Ideja, ki je dočakala razvoj prave tehnologije, a se med kupci ni najbolje prijela. Morda pa je le bilo prezgodaj …
Amazon in Google še letos v eBook poslu

Sonyev Reader.

Amazon že ponuja knjige v digitalni oblliki, a bo poizkušal v oktobru spremeniti negativni trend eKnjig z razkritjem nove naprave za branje elektronski knjig, The Kindle. Informacije so skope, znano pa je to, da se bomo lahko brezžično povezali na Amazon.com ter kupili knjigo, napravo pa uporabili tudi za deskanje po spletu in branju spletnih časopisov. Priložena bo tipkovnica, s katero boste lahko ustvarjali zapiske med samim branjem. Animacija in video žal ne bosta podprta, kar bo izredno omejilo spletno brskanje. Cena se bo gibala med 400 in 500 dolarji.

Sony na trgu že nekaj časa kraljuje z 300 dolarjev vrednim izdelkom Sony Reader, vendar bo za konkurenčnost najverjetneje potrebna nadgraditev. Reader je namreč vezan na računalnik in ne podpira brezžične povezave.

Google ne bo izdal fizičnega izdelka, le svojo paleto storitev bo nekoliko razširil. Uporabniki bodo lahko kupili eKnjige za ceno, ki jo bo postavil avtor, del dobička pa bo prejel Google.

V začetku 90ih so se že pojavile podobne naprave, ki pa so zaradi tehničnih pomanjkljivosti in slabih materialov hitro utonile v pozabo. Najbolj prodajane eKnjige tistega časa so bile kultne zgodbe serije Star Trek.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje