Amazon po stopinjah Uberja

Amazon vstopa na področje, ki startupu Uber ni več neznanka. Spletni velikan je pred dnevi predstavil nove načrte: najemal bo osebe, ki bodo zanj po ZDA prevažale pakete, podobno, kot to že dela Uber pri prevozu oseb in obrokov.
Amazon po stopinjah Uberja

Uber, pazi se, bi lahko rekli na potezo Amazona. Spletni velikan bo zagnal program, ki je na las podoben Uberjevemu. S storitvijo, ki sliši na ime Amazon Flex, bo privabljal voznike, ki bodo razvažali njihove pakete. »To je dodatna priložnost za ljudi, da delajo z našim podjetjem,« je prepričan Dave Clark iz Amazona.

Flex kmalu v devetih ameriških mestih

Storitev bo podkrepila Amazon Prime Now, ki naročnikom obljublja dostavo v največ dveh urah po naročilu. Flex je trenutno na voljo naročnikom v Seattlu, kmalu pa naj bi se razširila še na devet drugih mest, tudi v New York, Chicago in Atlanto. Flex bi se lahko v prihodnosti razširil tudi na druge Amazonove programe.

Ideje, s katerimi so postali milijarderji >>

Prilagodljiv urnik, na uro vsaj 18 dolarjev

Amazon bo za potrebe nove storitve najemal voznike, ki bodo pripravljeni razvažati naročene pakete. Voznikom naj bi na uro plačal od 18 do 25 dolarjev, obljublja pa, da bodo imeli prilagodljiv urnik. Kot je zapisano na strani Amazona, lahko osebe izbirajo med 2-, 4- in 8-urnim delavnikom, na voljo je tudi 12-urni delavnik.

Pogoji za sodelovanje z Amazonom

Osebe, ki bi želele sodelovati v novem programu, morajo biti starejše od 21 let, imeti lasten prevoz, pametni telefon z OS Android in prestati preverjanje s strani Amazona. Podjetje ne izključuje možnosti razširitve dostave s kolesi ali kar s pešačenjem od ene do druge lokacije.

Amazon odpira tržnico za startupe >>

Amazon naj bi letos dosegel več kot 100 milijard dolarjev prihodkov. V prvi polovici letošnjega leta je s prodajo ustvaril nekaj več kot 34 milijard dobička, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot 10-odstotna rast. Velik delež rasti naj bi prispevale države zunaj ZDA, med katerimi najbolj izstopajo Nemčija, Velika Britanija in Japonska.

Ustvarite posel s pomočjo Amazona!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje