Amazon po stopinjah Uberja

Amazon vstopa na področje, ki startupu Uber ni več neznanka. Spletni velikan je pred dnevi predstavil nove načrte: najemal bo osebe, ki bodo zanj po ZDA prevažale pakete, podobno, kot to že dela Uber pri prevozu oseb in obrokov.
Amazon po stopinjah Uberja

Uber, pazi se, bi lahko rekli na potezo Amazona. Spletni velikan bo zagnal program, ki je na las podoben Uberjevemu. S storitvijo, ki sliši na ime Amazon Flex, bo privabljal voznike, ki bodo razvažali njihove pakete. »To je dodatna priložnost za ljudi, da delajo z našim podjetjem,« je prepričan Dave Clark iz Amazona.

Flex kmalu v devetih ameriških mestih

Storitev bo podkrepila Amazon Prime Now, ki naročnikom obljublja dostavo v največ dveh urah po naročilu. Flex je trenutno na voljo naročnikom v Seattlu, kmalu pa naj bi se razširila še na devet drugih mest, tudi v New York, Chicago in Atlanto. Flex bi se lahko v prihodnosti razširil tudi na druge Amazonove programe.

Ideje, s katerimi so postali milijarderji >>

Prilagodljiv urnik, na uro vsaj 18 dolarjev

Amazon bo za potrebe nove storitve najemal voznike, ki bodo pripravljeni razvažati naročene pakete. Voznikom naj bi na uro plačal od 18 do 25 dolarjev, obljublja pa, da bodo imeli prilagodljiv urnik. Kot je zapisano na strani Amazona, lahko osebe izbirajo med 2-, 4- in 8-urnim delavnikom, na voljo je tudi 12-urni delavnik.

Pogoji za sodelovanje z Amazonom

Osebe, ki bi želele sodelovati v novem programu, morajo biti starejše od 21 let, imeti lasten prevoz, pametni telefon z OS Android in prestati preverjanje s strani Amazona. Podjetje ne izključuje možnosti razširitve dostave s kolesi ali kar s pešačenjem od ene do druge lokacije.

Amazon odpira tržnico za startupe >>

Amazon naj bi letos dosegel več kot 100 milijard dolarjev prihodkov. V prvi polovici letošnjega leta je s prodajo ustvaril nekaj več kot 34 milijard dobička, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot 10-odstotna rast. Velik delež rasti naj bi prispevale države zunaj ZDA, med katerimi najbolj izstopajo Nemčija, Velika Britanija in Japonska.

Ustvarite posel s pomočjo Amazona!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje