Amazon po stopinjah Uberja

Amazon vstopa na področje, ki startupu Uber ni več neznanka. Spletni velikan je pred dnevi predstavil nove načrte: najemal bo osebe, ki bodo zanj po ZDA prevažale pakete, podobno, kot to že dela Uber pri prevozu oseb in obrokov.
Amazon po stopinjah Uberja

Uber, pazi se, bi lahko rekli na potezo Amazona. Spletni velikan bo zagnal program, ki je na las podoben Uberjevemu. S storitvijo, ki sliši na ime Amazon Flex, bo privabljal voznike, ki bodo razvažali njihove pakete. »To je dodatna priložnost za ljudi, da delajo z našim podjetjem,« je prepričan Dave Clark iz Amazona.

Flex kmalu v devetih ameriških mestih

Storitev bo podkrepila Amazon Prime Now, ki naročnikom obljublja dostavo v največ dveh urah po naročilu. Flex je trenutno na voljo naročnikom v Seattlu, kmalu pa naj bi se razširila še na devet drugih mest, tudi v New York, Chicago in Atlanto. Flex bi se lahko v prihodnosti razširil tudi na druge Amazonove programe.

Ideje, s katerimi so postali milijarderji >>

Prilagodljiv urnik, na uro vsaj 18 dolarjev

Amazon bo za potrebe nove storitve najemal voznike, ki bodo pripravljeni razvažati naročene pakete. Voznikom naj bi na uro plačal od 18 do 25 dolarjev, obljublja pa, da bodo imeli prilagodljiv urnik. Kot je zapisano na strani Amazona, lahko osebe izbirajo med 2-, 4- in 8-urnim delavnikom, na voljo je tudi 12-urni delavnik.

Pogoji za sodelovanje z Amazonom

Osebe, ki bi želele sodelovati v novem programu, morajo biti starejše od 21 let, imeti lasten prevoz, pametni telefon z OS Android in prestati preverjanje s strani Amazona. Podjetje ne izključuje možnosti razširitve dostave s kolesi ali kar s pešačenjem od ene do druge lokacije.

Amazon odpira tržnico za startupe >>

Amazon naj bi letos dosegel več kot 100 milijard dolarjev prihodkov. V prvi polovici letošnjega leta je s prodajo ustvaril nekaj več kot 34 milijard dobička, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot 10-odstotna rast. Velik delež rasti naj bi prispevale države zunaj ZDA, med katerimi najbolj izstopajo Nemčija, Velika Britanija in Japonska.

Ustvarite posel s pomočjo Amazona!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje