Amazon po stopinjah Uberja

Avtor — 01.10.2015
Amazon vstopa na področje, ki startupu Uber ni več neznanka. Spletni velikan je pred dnevi predstavil nove načrte: najemal bo osebe, ki bodo zanj po ZDA prevažale pakete, podobno, kot to že dela Uber pri prevozu oseb in obrokov.
Amazon po stopinjah Uberja

Uber, pazi se, bi lahko rekli na potezo Amazona. Spletni velikan bo zagnal program, ki je na las podoben Uberjevemu. S storitvijo, ki sliši na ime Amazon Flex, bo privabljal voznike, ki bodo razvažali njihove pakete. »To je dodatna priložnost za ljudi, da delajo z našim podjetjem,« je prepričan Dave Clark iz Amazona.

Flex kmalu v devetih ameriških mestih

Storitev bo podkrepila Amazon Prime Now, ki naročnikom obljublja dostavo v največ dveh urah po naročilu. Flex je trenutno na voljo naročnikom v Seattlu, kmalu pa naj bi se razširila še na devet drugih mest, tudi v New York, Chicago in Atlanto. Flex bi se lahko v prihodnosti razširil tudi na druge Amazonove programe.

Ideje, s katerimi so postali milijarderji >>

Prilagodljiv urnik, na uro vsaj 18 dolarjev

Amazon bo za potrebe nove storitve najemal voznike, ki bodo pripravljeni razvažati naročene pakete. Voznikom naj bi na uro plačal od 18 do 25 dolarjev, obljublja pa, da bodo imeli prilagodljiv urnik. Kot je zapisano na strani Amazona, lahko osebe izbirajo med 2-, 4- in 8-urnim delavnikom, na voljo je tudi 12-urni delavnik.

Pogoji za sodelovanje z Amazonom

Osebe, ki bi želele sodelovati v novem programu, morajo biti starejše od 21 let, imeti lasten prevoz, pametni telefon z OS Android in prestati preverjanje s strani Amazona. Podjetje ne izključuje možnosti razširitve dostave s kolesi ali kar s pešačenjem od ene do druge lokacije.

Amazon odpira tržnico za startupe >>

Amazon naj bi letos dosegel več kot 100 milijard dolarjev prihodkov. V prvi polovici letošnjega leta je s prodajo ustvaril nekaj več kot 34 milijard dobička, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot 10-odstotna rast. Velik delež rasti naj bi prispevale države zunaj ZDA, med katerimi najbolj izstopajo Nemčija, Velika Britanija in Japonska.

Ustvarite posel s pomočjo Amazona!

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje