Amazon posluje odlično

Poslovno poročilo največje spletne trgovine razkriva povečanje prodaje in zaslužkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Amazon je v prvih štirih mesecih letošnjega leta posloval nad pričakovanji. Dobiček giganta se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 38 odstotkov, na 145 milijonov dolarjev.

Največje povečanje prodaje so zabeležili na področju elektronike, čevljev, nakita in okrasnih izdelkov.

Predstavniki podjetja so izdali tudi načrte za prihodnje poslovanje podjetja. Njihov glavni cilj ni pridobiti več novih kupcev, pač pa povečati količino nakupov že obstoječih strank. To nameravajo uresničiti s širitvijo palete izdelkov, ki jih ponujajo. Področje na katerega v veliki meri računajo je špecerija, katero je pri njih možno kupiti zadnje leto.

Zanimiv podatek je tudi, da je glede na prejšnja leta Amazon znatno znižal vložek za nakup nove tehnologije, kar najbrž tudi vpliva na večji dobiček.

Po objavi rezultatov je vrednost Amazonove delnice poskočila kar za 12 odstotkov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje