Amazon skrivnosten o nakupu startupa 2lemetry

Ameriški spletni veletrgovec Amazon je kupil startup 2lemetry, za katerega pa še ni povsem jasno, kako mu bo lahko pomagal. Amazon je, kot vedno, skrivnosten glede nakupa, 2lemetry pa pravi le, da se s prodajo obstoječa storitev ne bo spremenila.
Amazon skrivnosten o nakupu startupa 2lemetry

Koliko je Amazon odštel za 2lemetry, ni znano (Vir slike: 2lemetry).

»Lahko potrdimo, da je Amazon kupil 2lementry, in da se tudi v prihodnje veselimo nuditi podporo 2lementry strankam,« je povedala predstavnica za stike z javnostjo pri Amazon Web Services, ki pa medijem ni želela izdati, kako bo ekipa oziroma tehnologija 2lemetry povezana z Amazonom.

Bistvenih sprememb se za 2lemetry ne pričakuje

»Kot ste verjetno že slišali, je Amazon kupil 2lemetry. Naša obstoječa storitev se s tem ne spreminja, z Amazonom pa bomo ponudili enako uporabniško podporo. Še vedno bomo imeli enako ime in blagovno znamko kot prej,« je zapisala ekipa 2lemetry. Če sodimo po njihovem zapisu, se kaj bistvenega, vsaj kar se tiče ekipe in tehnologije (morebitna ukinitev) ne pričakuje.

Bolj konkurenčen Microsoftu in Googlu

Najverjetneje bo šlo za začetek sodelovanja na novi oblačni storitvi, ki bo omogočila na še enostavnejši način postavljanje pravil za pridobivanje informacij z napravic IoT (Internet of Things), torej sodelovanje na področju, za katerega se Amazon vse bolj zanima. Nekateri namigujejo, da bi lahko šlo za začetek dela na Amazonovih Web Services. Nakup 2lemetry bi mu lahko omogočil pridobitev dela uporabnikov s strani konkurenčnih storitev, kot jih imata Microsoft ali Google.

Podrobnosti o nakupu niso znane. Je pa startup, ki sta ga leta 2011 ustanovila Kyle Roche in Chris Chiappone, letos prejel 4 milijone dolarjev investicije s strani Salesforce Ventures. Če prištejemo še ostale investicije iz preteklih let, so vanj zasebni in drugi investitorji vložili že več kot 9 milijonov dolarjev.

2lementry je sistem za pošiljanje, prejemanje in analiziranje podatkov z napravic povezane v IoT (Internet stvari). Zbira podatke z vseh napravic, jih organizira in naredi tako, da so uporabne in berljive. Uporabnik lahko prebere analitične podatke in na podlagi teh naredi napovedljive modele.

2lemetry – obliž na rano?

Spomnimo, da so vlagatelji pred meseci Amazonu svetovali, naj omeji brezglavo nakupovanje drugih podjetij in širjenje na področje, ki sploh ne veljajo za njihovo paradno področje. Je morda novi nakup obliž na rano za vse spodletele naložbe, saj so lani izgubili kar 3,5 milijona dolarjev zaradi nihajoče vrednost Amazonove delnice?

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje