AMBA akreditacija za Cotrugli Business School

Avtor Borut Borštnik — 07.04.2009
Komentiraj!
Mednarodna poslovna šola COTRUGLI Business School (www.cotrugli.eu), ki ima predstavništvo v obliki zavoda tudi v Sloveniji, je pred kratkim prejela prestižno mednarodno akreditacijo AMBA. Trenutno je to že druga akreditirana poslovna šola v Sloveniji, kar jo uvršča med top 150 poslovnih šol.
AMBA akreditacija za Cotrugli Business School

Cotrugli Business school pridobila AMBA akreditacijo.

O pomembni pridobitvi poslovne šole COTRUGLI, AMBA akreditaciji, smo se pogovarjali z dekanom, Dr. Haris Bokom.

 

Kako je potekal proces pridobivanja akreditacije AMBA pri COTRUGLI?

tem dolgotrajnem procesu pridobivanja AMBA (Association of MBAs) akreditacije poslovno šolo obiskujejo različne komisije, ki gostujejo na modulih, pregledajo predavalniške prostore, reference predavateljev, način dela in odnose do udeležencev programa. Poleg kvalitete programa je največji poudarek komisije transparentnost pri vpisu posameznikov, kvaliteti in referencah predavateljev, obsegu predavanj, izkušnje in relevantnost udeležencev ter dodatne aktivnosti, ki med drugim omogočajo mreženje udeležencev. Od akreditiranih institucij se pričakuje aktivno raziskovalno delo in postavitev odborov, ki spremljajo kvaliteto nadaljnjega delovanja, vpisne procedure, izpeljavo izpitov in omogočanje učinkovite komunikacije udeležencev in njihovih naslednikov.

COTRUGLI Business School je pridobila AMBA akreditacijo s pričetkom letošnjega leta kot rezultat dosedajšnjega kvalitetnega dela in  rezultatov. Naj dodam, da je za akreditacijo potrebnih nekaj let delovanja institucije in vsaj par generacij udeležencev, ki so zaključili program, zato je postopek toliko zahtevnejši. AMBA deluje že več kot 40 let s ciljem neprestanega razvoja in dvigovanja kvalitete MBA programa po celem svetu. Gre za mednarodno avtoriteto na področju poslovnega izobraževanja ki dodeljuje neodvisno priznanje kvalitete in odličnosti MBA programov po vsem svetu. Trenutno je po vsem svetu 155 vrhunskih poslovnih šol, katerim je AMBA akreditirala MBA programe. S pridobitvijo tovrstne akreditacije se je tudi COTRUGLI ponosno uvrstila v to družino poslovnih šol.

Akreditacijo je potrebno vsekakor redno obnavljati z namenom ohranjanja visoke ravni kvalitete dela in udeležencev v skladu z mednarodno priznanimi standardi ter nadaljevanja prilagajanja potreb udeležencev in zaposlovalcev.

 

Kako bo akreditacija vplivala na poslovanje vaše šole?

Največja prednost COTRUGLI Business School je zagotovo kvaliteta. Poleg tega priznanja, ki smo ga prejeli od AMBA, štejemo med kvalitete tudi ugledne svetovne predavatelje, prilagodljiv program urnikom menedžerjev in vrhunske udeležence iz vse regije. Pri vpisu in izbiri poslovne šole je seveda pomembno, da je le-ta priznana, AMBA akreditacija je za nas zagotovo pomembna, vendar za dokončno odločitev o vpisih na programe odtehta kvaliteta COTRUGLI MBA programov, prisotnost udeležencev iz vse regije ter časovna dostopnost modulov. Zagotovo pričakujemo še večje povpraševanje po naših programih, vendar je na nas, da sprejmemo končno odločitev glede vpisa kandidatov.

 

Kako gospodarska kriza vpliva na zanimanje po vaših programih? Mnoge tuje šole poročajo o povečanem vpisu.

Opazili smo, da menedžerji vse več delajo na sebi in svojem razvoju. Velik poudarek dajejo na kvaliteto in praktičnost programa ter na hitro povrnitev vložene investicije. Med drugim se v tem kriznem razdobju še bolj osredotočajo na preverjene reference poslovne šole, s čimer se COTRUGLI lahko pohvali skozi seznam zadovoljnih udeležencev, alumni kluba in podjetij, s katerimi sodelujemo v vsej regiji.

 

Ali boste vključevali kakšne nove vsebine, kot posledica svetovne krize (tranostni razvoj, družbena odgovornost)?

Da, zagotovo. Pred tednom dni smo organizirali menedžerski forum z naslovom “Genesis of financial and economic crisis”. To aktualno tematiko je obravnaval prof. Jyoti Gupta, svetovalec Svetovne banke in Evropske Komisije programa, strokovnjak in predavatelj COTRUGLI Executive MBA pri modulih  Corporate Finance, Financial Strategy in Emerging Financial Markets ter predavatelj European School of Management v Parizu.  Zanimanje za tovrstne forume je precejšnje, ponavadi beležimo okoli 300 udeležencev iz večih držav. Prav tako je naša prihodnja večja iniciativa organizacija dvodnevne mednarodne konference z nazivom ˝Crysis – threat or oportunity˝, ki jo bomo v mesecu maju pripravili s svetovnim strokovnjakom Peter Sengejem kot glavnim govornikom.

Prijavi se na e-novice!