AMD bo varčeval

Medtem, ko se Intel seli na Kitajsko, njegov konkurent pri izdelavi čipov - AMD, napoveduje manjše zaposlovanje.
AMD predstavil štiri-jedrni procesor

AMD je predstavil novost.

AMD-jeva odločitev je posledica precejšnjega zmanjšanja prodaje in znatnega padca cen komponent, ki jih izdelujejo. Po drugi strani, pa se tržni delež njihovemu glavnemu konkurentu Intelu povečuje. V prvi četrtini letošnjega leta je bil zaslužek AMD za kar petino manjši od ocene analitikov.

Po drugi strani so cene računalniških komponent padle tudi pri Intelu, vendar v manjši meri. Kot že rečeno, se je prodaja Intelovih procesorjev povečala. Nekateri analitiki menijo, da ravno na račun AMD. Poleg tega so Intelove cene na splošno višje in jih v določenih segmentih v zadnjem času niso zniževali, medtem ko je AMD cene v zadnjih dvanajstih mesecih znižal kar nekajkrat.

Napačne ocene analitikov so se takoj odrazile tudi v ceni delnic AMD na borzi. Te so namreč padle za skoraj 4 odstotke, medtem ko so Intelove pridobile skoraj 3 odstotke.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje