AMD bo varčeval

Medtem, ko se Intel seli na Kitajsko, njegov konkurent pri izdelavi čipov - AMD, napoveduje manjše zaposlovanje.
AMD predstavil štiri-jedrni procesor

AMD je predstavil novost.

AMD-jeva odločitev je posledica precejšnjega zmanjšanja prodaje in znatnega padca cen komponent, ki jih izdelujejo. Po drugi strani, pa se tržni delež njihovemu glavnemu konkurentu Intelu povečuje. V prvi četrtini letošnjega leta je bil zaslužek AMD za kar petino manjši od ocene analitikov.

Po drugi strani so cene računalniških komponent padle tudi pri Intelu, vendar v manjši meri. Kot že rečeno, se je prodaja Intelovih procesorjev povečala. Nekateri analitiki menijo, da ravno na račun AMD. Poleg tega so Intelove cene na splošno višje in jih v določenih segmentih v zadnjem času niso zniževali, medtem ko je AMD cene v zadnjih dvanajstih mesecih znižal kar nekajkrat.

Napačne ocene analitikov so se takoj odrazile tudi v ceni delnic AMD na borzi. Te so namreč padle za skoraj 4 odstotke, medtem ko so Intelove pridobile skoraj 3 odstotke.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje