AMD bo varčeval

Medtem, ko se Intel seli na Kitajsko, njegov konkurent pri izdelavi čipov - AMD, napoveduje manjše zaposlovanje.
AMD predstavil štiri-jedrni procesor

AMD je predstavil novost.

AMD-jeva odločitev je posledica precejšnjega zmanjšanja prodaje in znatnega padca cen komponent, ki jih izdelujejo. Po drugi strani, pa se tržni delež njihovemu glavnemu konkurentu Intelu povečuje. V prvi četrtini letošnjega leta je bil zaslužek AMD za kar petino manjši od ocene analitikov.

Po drugi strani so cene računalniških komponent padle tudi pri Intelu, vendar v manjši meri. Kot že rečeno, se je prodaja Intelovih procesorjev povečala. Nekateri analitiki menijo, da ravno na račun AMD. Poleg tega so Intelove cene na splošno višje in jih v določenih segmentih v zadnjem času niso zniževali, medtem ko je AMD cene v zadnjih dvanajstih mesecih znižal kar nekajkrat.

Napačne ocene analitikov so se takoj odrazile tudi v ceni delnic AMD na borzi. Te so namreč padle za skoraj 4 odstotke, medtem ko so Intelove pridobile skoraj 3 odstotke.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje