Američani ponujajo nagrado za razbitje Skypa?

Avtor anzetk — 25.02.2009
Komentiraj!
Ameriška tajna služba NSA ponuja visoko denarno nagrado tistemu, ki mu uspe izdelati učinkovito rešitev za razbitje Skypove zaščite ter prisluškovanje pogovorom.
Američani ponujajo nagrado za razbitje Skypa?

Bomo na Skypu postali žrtve prisluškovalcev?

Skype je s svojo zaščito kot kaže trd oreh za policijo in tajne službe. Pred tednom dni smo že poročali o italijanskih policistih, tokrat pa se je za potezo iz obupa odločila tudi ameriška tajna služba NSA. Ta naj bi sicer odkrila način kako razbiti Skypovo zaščito, a naj bi bila obstoječa metoda prezahtevna in predraga za množičnejšo uporabo. Zato so se odločili ponuditi denarno nagrado tistemu, ki bi ponudil učinkovito rešitev za prestrezanje in prisluškovanje pogovorom prek Skypa

Ob tem je zanimivo dejstvo, da naj Skype sam ne bi želel sodelovati s policijo in tajnimi službami ter jim olajšati možnosti prisluškovanja. Ker je Skype evropsko podjetje, ga ameriški organi ne morejo neposredno prisiliti k razkritju tehnologije šifriranja.

Kljub temu pa je prisluškovanje in pregledovanje sporočil očitno možno, saj je Skype oktobra lani priznal, da na Kitajskem skupaj s tamkajšnjim podjetjem TOM pregleduje vsebino poslanih sporočil.


Vir: Register

Prijavi se na e-novice!