Angry Birds odslej kot animirana serija

Startup Rovio Entertainment je z aplikacijo Angry Birds dosegel že skoraj vse. Kljub temu pa se mlado podjetje pri tem ni ustavilo - trenutno že navdušujejo z novostjo, in sicer z animirano serijo risank, do katere lahko dostopajo vsi kupci ene izmed mobilnih aplikacij Angry Birds.
Angry Birds odslej kot animirana serija

Angry Birds odslej kot animirana serija (Vir slike: awn.com)

Prvi deli animirane serije s priljubljenimi junaki v glavni vlogi so kupcem mobilnih aplikacij Angry Birds že na voljo. Serija bo sestavljena iz 52 epizod, ki ne bodo daljše od 3 minut, predvajale pa jo bodo tudi nekatere televizijske mreže in določene spletne strani.

Ljubitelje jeznih ptičkov in pujskov bo vsak teden pričakala nova epizoda, ki bo imela pridih klasičnih risank, vključevala pa bo tudi moderne zaplete nepričakovanih razsežnosti.

Poglejmo si pot mladega podjetja Rovio Entertainment, ki se mu je v zelo kratkem času uspelo prebiti med elitne razvijalce mobilnih aplikacij, ki so bile do danes prenesene že na več kot 1,7 milijard naprav po vsem svetu.

December 2009: Rovio Entertainment na trg pošlje Angry Birds, svojo 52. aplikacijo. Ta je narejena za operacijski sistem iOS in v hipu postane uspešnica med uporabniki Applovih naprav.

Februar 2010: Angry Birds postane najbolje prodajana aplikacija v Applovi App Store v Veliki Britaniji in v ZDA. Prvo mesto zadrži kar do oktobra 2010!

Oktober 2010: Rovio Entertainment na trg pošlje različico za naprave, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android. Na voljo sta brezplačna aplikacija z oglasi in plačljiva aplikacija, ki stane 0,99 dolarjev. Že v prvem vikendu ju na svoje mobilne naprave prenese več kot 2 milijona uporabnikov!

Marec 2011: Accel Partners v podjetje Rovio vloži 42 milijonov investicije tveganega kapitala.

November 2011: V Helsinkih zaživi prva trgovina Angry Birds, ki prodaja izdelke narejene v stilu priljubljenih pujskov in ptičkov. Izdelke je mogoče kupiti tudi prek uradne spletne strani podjetja.

December 2011: Aplikacije podjetja Rovio mesečno uporablja že prek 200 milijonov uporabnikov.

April 2012: V Franciji, v Cannesu, Nick Dora, vodja projekta, razkrije načrte za animirano serijo Angry Birds.

September 2012: Rovio na tržišče pošlje novo aplikacijo, in sicer Bad Piggies, ki že v treh urah postane najbolj priljubljena aplikacija v Applovi App Store.

November 2012: Na tržišče pride še ena izmed aplikacij: Angry Birds Star Wars in v hipu postane velika uspešnica.

December 2012: Aplikacije podjetja Rovio uporablja že prek 263 milijonov uporabnikov, največ jih prihaja s Kitajske.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje