Animacel je drugi zmagovalec Si.mobilovega elevator pitcha!

Avtor — 26.11.2013
Podjetje Animacel d.o.o. iz Ljubljane je zmagovalec drugega Si.mobilovega natečaja za mala podjetja. Natečaj je ponovno potekal v obliki tako imenovanega elevator pitcha oziroma kratke poslovne predstavitve v dvigalu.
Animacel je drugi zmagovalec Si.mobilovega elevator pitcha!

Zmagovalci drugega Si.mobilovega elevator pitcha (slike: Jure Šinkovec)

V dveh minutah, kolikor traja vožnja z dvigalom, sta predstavnika podjetja dr. Katerina Čeh in prof. dr. Gregor Majdič komisijo najbolj prepričala s predstavitvijo svojega podjetja, ki se ukvarja z zdravljenjem živali z matičnimi celicami.

Tako si je podjetje prislužilo subvencijo v vrednosti 10.000 evrov v obliki storitev Si.mobilove Popolne pisarne in predstavitev v oddaji Prava ideja na TV Slovenija.

Drugo mesto in subvencijo v višini 5.000 evrov je pridobilo podjetje U2G d.o.o. iz Maribora. Komisija se je tokrat odločila, da za tretje mesto nagradi dva finalista in po 3.000 evrov subvencije je pripadlo Visti, zavodu za razvoj vrednot, in razvojni zadrugi eTRI.

Natečaj je ponovno potekal v panoramskem dvigalu Kristalne palače v BTC, najvišje stavbe v Sloveniji. Izraz elevator pitch se pogosto uporablja v podjetništvu, zlasti v svetu podjetij start-up. Izhaja iz situacije, v kateri se podjetnik znajde v dvigalu s potencialnim investitorjem in ima v času vožnje v dvigalu možnost, da izrabi priložnost in predstavi svojo dejavnost ali idejo tako, da zbudi interes za investicijo.

»Z natečajem želimo mala podjetja spodbuditi k pripravi učinkovite predstavitve svojega posla, saj je uspeh podjetja odvisen tudi od tega, kako prepričljivo nastopajo njegovi predstavniki,« je pojasnil član komisije Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave v Si.mobilu. »Če kdo, potem zagotovo podjetniki vedo, da je treba ponujeno priložnost hitro zagrabiti. Zato z oddajo Prava ideja podjetjem pomagamo ustvarjati priložnosti in pozdravljamo prijave prav vseh prijavljenih podjetij, ki na priložnost niso čakala, temveč so si jo poskusila ustvariti.«

Direktorica podjetja Animacel dr. Katerina Čeh je ob prejemu nagrade dejala: »Že sama udeležba na tekmovanju je bila za nas izziv in zelo dobra izkušnja. Udeležili smo se tudi brezplačne delavnice javnega nastopanja, ki jo je za finaliste organiziral Si.mobil, saj nam bodo tovrstne veščine zagotovo prišle prav. Čestitke Si.mobilu za dobro idejo tekmovanja v dvigalu.« Podjetje Animacel uporablja odrasle matične celice za zdravljenje različnih sklepnih obolenj in poškodb ligamentov pri živalih, predvsem pri psih in športnih konjih. Ključni trg za podjetje je trenutno Slovenija, se pa intenzivno širijo na sosednje trge, predvsem Hrvaško in Avstrijo.

»Tovrstni dogodki, četudi potekajo v umetnem in kontroliranem okolju, so vsekakor dober trening. Kot podjetnik imaš vedno veliko idej in si v precepu, kaj vse povedati, izpostaviti, kako narediti vtis in predstaviti svojo idejo na zanimiv način. Kar je pretehtalo pri zmagovalcih, je bil potencial poslovne ideje. Začutili smo možnost, da iz teh idej zares nekaj nastane, da lokalna zgodba postane uspešna tudi širše,« je povedal Matija Hiti, soustanovitelj JollyDeck Ltd.

Ob razglasitvi zmagovalcev je gostiteljica Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje, izpostavila, da Si.mobil z veseljem podpira projekte, ki mladim podjetnikom, polnim idej, entuziazma in podjetniškega duha, omogočajo posel. Zmagovalci natečaja so prejeli subvencije v obliki paketov storitev Popolne pisarne v višini 10.000, 5.000 in 3.000 evrov, pripravljenih na osnovi konkretnih poslovnih potreb podjetij. Pakete bodo podjetja lahko brezplačno uporabljala 24 mesecev.

Med finaliste so se med več kot 70 prijavljenimi podjetji uvrstila tudi naslednja:

  • AS-CAL, d.o.o. Razvoj IT produktov
  • BIOME3CS d.o.o. Računalništvo in informatika
  • CAP d.o.o. Razvoj tehnologij in produktov, inovacije v naravoslovju
  • CodeMonkee d.o.o. Računalniško programiranje
  • DEPIK d.o.o. Zobozdravstvena dejavnost
  • Smardt d.o.o. Razvoj spletnih aplikacij
Oznake: