AOL kupuje Bebo

Bebo je za MySpace in Facebookom tretja najbolj priljubljena družabna mreža v ZDA.
AOL kupuje Bebo

Bebo bo kmalu menjal lastnika.

Vrednost mreže Bebo je ocenjena na 850 milijonov ameriških dolarjev. Po nakupu AOL namerava Bebo združiti s svojim priljubljenim IM (instant messaging) programom (AIM), ki je najbolj popularen tovrstni program v ZDA.

S tem AOL spreminja svojo poslovno strategijo. Začeli so s ponujanjem storitev na področju internetnega dostopa, nakup Bebo pa kaže, da se usmerjajo bolj proti oglaševalskemu poslu. Pred časom so namreč že vložili milijardo dolarjev za nakup oglaševalskih tehnologij, ki jih bodo vključili v svojo novo družabno mrežo.

Bebo je najbolj priljubljen v Veliki Britaniji, kjer je januarja zabeležil 11,4 milijona različnih obiskovalcev. V ZDA je imela ta družabna mreža v istem mesecu 4,1 milijona obiskovalcev. Skupno naj bi imel Bebo registriranih 40 milijonov uporabnikov, vendar pa to niso redni uporabniki (Facebook je imel pred kratkim 65 milijonov aktivnih uporabnikov).

AOL sicer v zadnjem času beleži upad zanimanje za njegove storitve, AIM pa se zaenkrat še dobro drži.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje