Aplikacija Vert: Ko z nič evri uspeš!

Aplikacija Vert je nekaj posebnega, ne le zaradi številnih enot, ki jih zmore preračunati, temveč tudi zato, ker jo je Apple uvrstil v kategorijo najbolje oblikovanih aplikacij za iOS7. Ekipa pravi, da je to najvišje priznanje in motivacija za nadaljnje ustvarjanje.
Aplikacija Vert: Ko z nič evri uspeš!

Aplikacija Vert: Ko z nič evri uspeš! (Vir slike: thisisvert.com)

Kljub pohvali, ki je ne dobi kar vsak, pa so vseeno realni: “Lahko si danes v vrhu, jutri pa pride ven aplikacija, ki je izvedbeno ali grafično boljša, bolj uporabna ali pa ima boljši tržni pristop in si pozabljen,” pove Katarina Lotrič. “Kar smo se naučili v tem kratkem času je, da se je nujno ažurno odzivati,” poudarja pa, da je zelo pomemben dejavnik pri tem sreča in biti na pravem mestu ob pravem času. 

Število enot in kategorij narašča

Vert, ki je zaradi mednarodne ciljne publike ime dobil iz angleške besede convert, služi za pretvarjanje enot. Od verzije 1.3, ki je že na voljo v Applovi spletni trgovini, je možno pretvarjati več kot 800 enot znotraj 33 kategorij.

Vse od običajnih merskih enot, denarnih valut do kuharskih enot, konfekcijskih številk, plezalnih ocen, japonskih in kitajskih ter neobičajnih enot,” kategorije in enote pa stalno dopolnjujejo. Tako jih je bilo pred dvema mesecema 600, zdaj že 200 več, pri tem pa upoštevajo tudi predloge uporabnikov.

S pretvornikom Vert, ki je enostaven za uporabo in vizualno všečen, cilja pa tudi na najbolj petične uporabnike, lahko pridemo do zanimivih spoznanj. Veste, da lahko v Eifflov stolp stisnemo 94 odraslih sinjih kitov in enega mladiča? Tričlanska ekipa, ki jo sestavljajo oblikovalec Andrej, programer Gašper in strokovnjakinja za odnose z javnostmi Katarina, se zaveda, da so številke nenehno okoli nas in da je pretvornik zato tisto orodje, ki bi ga vsak moral imeti na dosegu roke. 

Finančni vložek? Pet mesecev dela pro bono!

Projekta so se lotili sami. Združili so izkušnje s področja oblikovanja, poznavanja uporabniške izkušnje, programiranja in marketinga. Za tiste, ki bi izbrali podobno, samostojno pot, Katarina svetuje, da so tehnološki parki pravi naslov za pomoč. S projektom je bila sprejeta v program Podjetno v svet podjetništva, kjer so dobili koristne napotke in informacije.

Najbolj pomembno se nam zdi, da se projekta lotite premišljeno, torej naredite analizo ponudbe, potenciala, in da vanj verjamete,” prav tako pa izbor profesionalne ekipe, kateri zaupate in kjer vsak prispeva svoj maksimum. In kolikšen je bil njihov finančni vložek? Pet mesecev vloženega dela in “delo pro bono z mislijo, da bo enkrat poplačano“.

Čas je ključen

Nekaj so vložili v oglaševanje na Facebooku, ki pa se je, “vsaj za nas, izkazalo za precenjeno“. Po tem ko so bili izpostavljeni na prvih straneh App Stora (Apple jih je uvrstil na prvo stran App Stora v 47 državah) in po prejetju glavnih recenzij, so posneli še video oglas, zato je bil njihov glavni vložek čas.

Čas, da smo preučili pomembne blogerje in tehnološke novinarje in jih na primeren način nagovorili,” pomembno vlogo pa je pri tem igrala spletna stran in dober press kit. “Smo dokaz, da se s praktično nič evri da pritegniti pozornost javnosti.”

Pripravljajo še iPad verzijo (ta naj bi bila na voljo najpozneje decembra), tej pa bo sledila še ena novost, “katero bomo razkrili, ko bo čas za to“.

Preverite tudi ostale MP zgodbe.

V načrtih imajo še nekaj nadgradenj, stalno se pojavljajo nove: “To se nam zdi ključno, saj želimo aplikacijo izpiliti do mere, ko bomo lahko brez slabe vesti rekli, da je Vert najboljši pretvornik merskih enot na svetu.”

Ko bodo finance dovoljevale, pa se nameravajo lotiti še prilagoditve na Androidno platformo. “V mislih pa imamo že drugo aplikacijo in komaj čakamo, da se je bomo lahko lotili,” in če sklepamo po uspehu aplikacije Vert, lahko tudi v prihodnje od tričlanske ekipe pričakujemo vrhunski in inovativni izdelek. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje