Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Apple naj bi intenzivno delal na razvoju svoje prve aplikacije za operacijski sistem Android. Aplikacija naj bi postala pravi konkurent priljubljeni glasbeni aplikaciji Spotify. Si s tem Apple odpira vrata in priložnost tudi pri drugih operacijskih sistemih?
Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android (Vir slike: YouTube).

Apple želi pri omenjenem načrtu uporabiti tudi storitev Beats Music, ki jo je kupil pred nekaj meseci. Vendar pa v ta namen ne bo razvijal aplikacije, ki bi delovala z iOS, temveč OS Android. Mesečna naročnina naj bi poročanju medija 9to5Mac znašala 7,99 dolarjev, a ta podatek še ni uraden. Za primerjavo, za Spotify naročniki odštejejo 9,99 dolarjev mesečno.

Načrt pomeni pomembno prelomnico za Apple, saj se podobnega projekta še ni lotil. Zanimivo pa je, da Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android, čeprav bo storitev pripadala Applovi blagovni znamki.

Izvršni direktor Appla, Tim Cook, je v preteklosti že povedal, da podjetje nima nobenega posebnega zadržka za razvoj aplikacije za OS Android, a le, če bo to imelo smisel. Glede na to, da je kar 85 odstotkov vseh Androidnih računov po svetu, je tokratna odločitev Appla precej razumljiva. S tem si želi povečati svoj delež na trgu, ki ga sicer povsem obvladuje Android.

Za druge operacijske sistem Apple naj ne bi imel načrtov, še poroča 9to5Mac. Si lahko v prihodnosti obetamo podobno potezo s strani razvijalcev OS Android?

Jay-Z kupuje rivala Spotifyja >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje