Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Apple naj bi intenzivno delal na razvoju svoje prve aplikacije za operacijski sistem Android. Aplikacija naj bi postala pravi konkurent priljubljeni glasbeni aplikaciji Spotify. Si s tem Apple odpira vrata in priložnost tudi pri drugih operacijskih sistemih?
Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android (Vir slike: YouTube).

Apple želi pri omenjenem načrtu uporabiti tudi storitev Beats Music, ki jo je kupil pred nekaj meseci. Vendar pa v ta namen ne bo razvijal aplikacije, ki bi delovala z iOS, temveč OS Android. Mesečna naročnina naj bi poročanju medija 9to5Mac znašala 7,99 dolarjev, a ta podatek še ni uraden. Za primerjavo, za Spotify naročniki odštejejo 9,99 dolarjev mesečno.

Načrt pomeni pomembno prelomnico za Apple, saj se podobnega projekta še ni lotil. Zanimivo pa je, da Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android, čeprav bo storitev pripadala Applovi blagovni znamki.

Izvršni direktor Appla, Tim Cook, je v preteklosti že povedal, da podjetje nima nobenega posebnega zadržka za razvoj aplikacije za OS Android, a le, če bo to imelo smisel. Glede na to, da je kar 85 odstotkov vseh Androidnih računov po svetu, je tokratna odločitev Appla precej razumljiva. S tem si želi povečati svoj delež na trgu, ki ga sicer povsem obvladuje Android.

Za druge operacijske sistem Apple naj ne bi imel načrtov, še poroča 9to5Mac. Si lahko v prihodnosti obetamo podobno potezo s strani razvijalcev OS Android?

Jay-Z kupuje rivala Spotifyja >>

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje