Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Avtor — 07.02.2015
Apple naj bi intenzivno delal na razvoju svoje prve aplikacije za operacijski sistem Android. Aplikacija naj bi postala pravi konkurent priljubljeni glasbeni aplikaciji Spotify. Si s tem Apple odpira vrata in priložnost tudi pri drugih operacijskih sistemih?
Apple dela na prvi aplikaciji za OS Android

Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android (Vir slike: YouTube).

Apple želi pri omenjenem načrtu uporabiti tudi storitev Beats Music, ki jo je kupil pred nekaj meseci. Vendar pa v ta namen ne bo razvijal aplikacije, ki bi delovala z iOS, temveč OS Android. Mesečna naročnina naj bi poročanju medija 9to5Mac znašala 7,99 dolarjev, a ta podatek še ni uraden. Za primerjavo, za Spotify naročniki odštejejo 9,99 dolarjev mesečno.

Načrt pomeni pomembno prelomnico za Apple, saj se podobnega projekta še ni lotil. Zanimivo pa je, da Applovi inženirji intenzivno delajo na razvoju aplikacije za Android, čeprav bo storitev pripadala Applovi blagovni znamki.

Izvršni direktor Appla, Tim Cook, je v preteklosti že povedal, da podjetje nima nobenega posebnega zadržka za razvoj aplikacije za OS Android, a le, če bo to imelo smisel. Glede na to, da je kar 85 odstotkov vseh Androidnih računov po svetu, je tokratna odločitev Appla precej razumljiva. S tem si želi povečati svoj delež na trgu, ki ga sicer povsem obvladuje Android.

Za druge operacijske sistem Apple naj ne bi imel načrtov, še poroča 9to5Mac. Si lahko v prihodnosti obetamo podobno potezo s strani razvijalcev OS Android?

Jay-Z kupuje rivala Spotifyja >>


Oznake: , , , ,