Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Apple je julija kupil lastno kartografsko podjetje Placebase. Vsaj tako trdijo pri Computer World. Poteza naj bi bila del Applovega načrta, da se nekoliko oddalji od nekdanjega prijatelja, Googla.
Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Apple se ločuje od Googla (slika: venturebeat.com)

Poslovni dogovor ni bil niti naznanjen niti o njem niso poročali. Šlo naj bi namreč za tako majhne stroške nakupa, da za Apple le-ti niso predstavljali dogodka, ki bi bil vreden posebne omembe.

Pisec Seth Weintraub je prišel dogovoru na sled, ko je opazil, da je izvršilni direktor podjetja Placebase, Jaron Waldman, kar naenkrat na čelu Applove Geo ekipe. Placebase si je sicer lastil programsko opremo, ki je precej podobna Googlovim mapam (Google Maps). Apple je imel tudi nekoliko sreče, da mu za Placebase ni bilo treba plačati milijard ameriških dolarjev kot je to morala storiti Nokia pri nakupu podjetja Navteq. Apple verjame, da bo kartografska tehnologija ključna v prihodnosti samega podjetja, saj ponuja storitve, kjer so informacije, ki se nanašajo na lokacije, izjemno pomembne. 

Ker je Google glavni podpornik operacijskih sistemov Android, je za Apple vsekakor boljše, da ni odvisen od Googlovih map. 

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje