Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Apple je julija kupil lastno kartografsko podjetje Placebase. Vsaj tako trdijo pri Computer World. Poteza naj bi bila del Applovega načrta, da se nekoliko oddalji od nekdanjega prijatelja, Googla.
Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Apple se ločuje od Googla (slika: venturebeat.com)

Poslovni dogovor ni bil niti naznanjen niti o njem niso poročali. Šlo naj bi namreč za tako majhne stroške nakupa, da za Apple le-ti niso predstavljali dogodka, ki bi bil vreden posebne omembe.

Pisec Seth Weintraub je prišel dogovoru na sled, ko je opazil, da je izvršilni direktor podjetja Placebase, Jaron Waldman, kar naenkrat na čelu Applove Geo ekipe. Placebase si je sicer lastil programsko opremo, ki je precej podobna Googlovim mapam (Google Maps). Apple je imel tudi nekoliko sreče, da mu za Placebase ni bilo treba plačati milijard ameriških dolarjev kot je to morala storiti Nokia pri nakupu podjetja Navteq. Apple verjame, da bo kartografska tehnologija ključna v prihodnosti samega podjetja, saj ponuja storitve, kjer so informacije, ki se nanašajo na lokacije, izjemno pomembne. 

Ker je Google glavni podpornik operacijskih sistemov Android, je za Apple vsekakor boljše, da ni odvisen od Googlovih map. 

 

Vir: VentureBeat

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje