Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Avtor — 08.10.2009
Apple je julija kupil lastno kartografsko podjetje Placebase. Vsaj tako trdijo pri Computer World. Poteza naj bi bila del Applovega načrta, da se nekoliko oddalji od nekdanjega prijatelja, Googla.
Apple je kupil lastno kartografsko podjetje

Apple se ločuje od Googla (slika: venturebeat.com)

Poslovni dogovor ni bil niti naznanjen niti o njem niso poročali. Šlo naj bi namreč za tako majhne stroške nakupa, da za Apple le-ti niso predstavljali dogodka, ki bi bil vreden posebne omembe.

Pisec Seth Weintraub je prišel dogovoru na sled, ko je opazil, da je izvršilni direktor podjetja Placebase, Jaron Waldman, kar naenkrat na čelu Applove Geo ekipe. Placebase si je sicer lastil programsko opremo, ki je precej podobna Googlovim mapam (Google Maps). Apple je imel tudi nekoliko sreče, da mu za Placebase ni bilo treba plačati milijard ameriških dolarjev kot je to morala storiti Nokia pri nakupu podjetja Navteq. Apple verjame, da bo kartografska tehnologija ključna v prihodnosti samega podjetja, saj ponuja storitve, kjer so informacije, ki se nanašajo na lokacije, izjemno pomembne. 

Ker je Google glavni podpornik operacijskih sistemov Android, je za Apple vsekakor boljše, da ni odvisen od Googlovih map. 

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje