BLOG MARKETING DELAVNICA

Apple napovedal novosti

Na sejmu Macworld 2008 so pri Applu izdali novosti. Navdušenje nad prikazanim je bilo manjše kot lani, kar pa niti ne preseneča.
Apple napovedal novosti

Apple z novostmi.

Novosti sta dve: najtanjši prenosnik na svetu in odločitev Appla, da bodo začeli s prodajo filmov prek interneta.

Prenosnik na najdebelejšem delu meri manj kot dva centimetra. Je iz aluminijevega ohišja, imenuje pa se MacBook Air. Njegova cena se začne od 1800 dolarjev naprej, kar je malo čez 1200 evrov. Cena torej ni pretirano visoka. Naročiti ga je mogoče takoj, gre torej za predstavitev in začetek prodaje hkrati.

Druga novost je prodajanje filmov. Za ta korak so se odločili zaradi ne preveč uspešnega projekta z Apple TV. Nov model bo omogočal povezavo na internet, nato pa bo prek iTunes mogoče kupovati filme in seveda tudi glasbo.

Podpisane so že pogodbe z mnogimi filmskimi studii. Novejši filmi bodo stali 4 dolarje, starejši pa 3. Na voljo bodo tudi filmi v visoki kvaliteti (HD). Konkurentom, med njimi sta Netflicks in Blockbuster, se že tresejo kolena.

Predstavitev novosti so pri Applu januarja vsako leto postale že običaj. Zanimivo je spremljati, kako na ta dan zaniha vrednost Applove delnice. Letos očitno predstavitve niso bile dovolj atraktivne, tako da je vrednost padla za 6 odstotkov. Lani, ob predstavitvi (a ne začetku prodaje) iPhona je vrednost delnice poskočila kar za 8 odstotkov. Sicer pa se je vrednost delnice v lanskem letu podvojila.

Poglejmo še prodajo iPhona: tako velike rasti prodaje kot na začetku sicer ni več, so pa od 29. junija lani prodali preko 4 milijone naprav. Prodaja pa zaradi širitve na nove trge in novih aplikacij, med njimi je tudi GPS, še ne bo upadla.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje