Apple napovedal novosti

Na sejmu Macworld 2008 so pri Applu izdali novosti. Navdušenje nad prikazanim je bilo manjše kot lani, kar pa niti ne preseneča.
Apple napovedal novosti

Apple z novostmi.

Novosti sta dve: najtanjši prenosnik na svetu in odločitev Appla, da bodo začeli s prodajo filmov prek interneta.

Prenosnik na najdebelejšem delu meri manj kot dva centimetra. Je iz aluminijevega ohišja, imenuje pa se MacBook Air. Njegova cena se začne od 1800 dolarjev naprej, kar je malo čez 1200 evrov. Cena torej ni pretirano visoka. Naročiti ga je mogoče takoj, gre torej za predstavitev in začetek prodaje hkrati.

Druga novost je prodajanje filmov. Za ta korak so se odločili zaradi ne preveč uspešnega projekta z Apple TV. Nov model bo omogočal povezavo na internet, nato pa bo prek iTunes mogoče kupovati filme in seveda tudi glasbo.

Podpisane so že pogodbe z mnogimi filmskimi studii. Novejši filmi bodo stali 4 dolarje, starejši pa 3. Na voljo bodo tudi filmi v visoki kvaliteti (HD). Konkurentom, med njimi sta Netflicks in Blockbuster, se že tresejo kolena.

Predstavitev novosti so pri Applu januarja vsako leto postale že običaj. Zanimivo je spremljati, kako na ta dan zaniha vrednost Applove delnice. Letos očitno predstavitve niso bile dovolj atraktivne, tako da je vrednost padla za 6 odstotkov. Lani, ob predstavitvi (a ne začetku prodaje) iPhona je vrednost delnice poskočila kar za 8 odstotkov. Sicer pa se je vrednost delnice v lanskem letu podvojila.

Poglejmo še prodajo iPhona: tako velike rasti prodaje kot na začetku sicer ni več, so pa od 29. junija lani prodali preko 4 milijone naprav. Prodaja pa zaradi širitve na nove trge in novih aplikacij, med njimi je tudi GPS, še ne bo upadla.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje