Apple napovedal novosti

Na sejmu Macworld 2008 so pri Applu izdali novosti. Navdušenje nad prikazanim je bilo manjše kot lani, kar pa niti ne preseneča.
Apple napovedal novosti

Apple z novostmi.

Novosti sta dve: najtanjši prenosnik na svetu in odločitev Appla, da bodo začeli s prodajo filmov prek interneta.

Prenosnik na najdebelejšem delu meri manj kot dva centimetra. Je iz aluminijevega ohišja, imenuje pa se MacBook Air. Njegova cena se začne od 1800 dolarjev naprej, kar je malo čez 1200 evrov. Cena torej ni pretirano visoka. Naročiti ga je mogoče takoj, gre torej za predstavitev in začetek prodaje hkrati.

Druga novost je prodajanje filmov. Za ta korak so se odločili zaradi ne preveč uspešnega projekta z Apple TV. Nov model bo omogočal povezavo na internet, nato pa bo prek iTunes mogoče kupovati filme in seveda tudi glasbo.

Podpisane so že pogodbe z mnogimi filmskimi studii. Novejši filmi bodo stali 4 dolarje, starejši pa 3. Na voljo bodo tudi filmi v visoki kvaliteti (HD). Konkurentom, med njimi sta Netflicks in Blockbuster, se že tresejo kolena.

Predstavitev novosti so pri Applu januarja vsako leto postale že običaj. Zanimivo je spremljati, kako na ta dan zaniha vrednost Applove delnice. Letos očitno predstavitve niso bile dovolj atraktivne, tako da je vrednost padla za 6 odstotkov. Lani, ob predstavitvi (a ne začetku prodaje) iPhona je vrednost delnice poskočila kar za 8 odstotkov. Sicer pa se je vrednost delnice v lanskem letu podvojila.

Poglejmo še prodajo iPhona: tako velike rasti prodaje kot na začetku sicer ni več, so pa od 29. junija lani prodali preko 4 milijone naprav. Prodaja pa zaradi širitve na nove trge in novih aplikacij, med njimi je tudi GPS, še ne bo upadla.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje