Apple predstavil izboljšana iPhone in iPod

Avtor — 06.02.2008

Novi različici imata več prostora za shranjevanje datotek.

Apple predstavil izboljšana iPhone in iPod

iPod in iPhone

Dva tedna po sejmu Macworld 2008 je Apple napovedal nove novosti. Priljubljenim iPhonom in iPodom so podvojili pomnilniške sposobnosti. To so storili na željo tistih, ki so se pritoževali, da je pomanjkljivost obeh naprav prav pomanjkanje prostora za shranjevanje.

Najzmogljivejši iPhone bo tako imel na voljo 16 GB prostora na disku, najzmogljivejši iPod pa 32 GB. Prejšnji modeli bodo še vedno ostali v prodaji. 8 GB iPhone bo tako še vedno stal 399 dolarjev, prav toliko bo stal tudi 16 GB iPod, medtem ko bo 8 GB model iPod stal 100 dolarjev manj. Izboljšani napravi bosta stali 499 dolarjev, kar je spet že kar velik znesek. Spet zato, ker je bila prvotna cena iPhona nekoliko višja, kmalu po začetku prodaje so jo znižali za 200 dolarjev, na kar se je trg odzval pozitivno.

Apple se, tako kot večino ameriških predvsem tehnoloških podjetij, boji učinkov gospodarske krize v Ameriki, ki bi lahko vplivala na njihovo prodajo. Zaradi tega lahko v bližnji prihodnosti morda pričakujemo še kakšno izboljšavo ali novost.

Vir: Reuters