Apple predstavil več težko pričakovanih novosti

Avtor — 10.09.2015
Tim Cook, Applov izvršni direktor, je javnosti predstavil precej novosti, ki so jih v podjetju razvijali zadnjih nekaj mesecev. Tehnološki navdušenci bodo tako lahko že kmalu preizkusili najnovejši par iPhonov, novi iPad in Applovo televizijo.
Apple predstavil več težko pričakovanih novosti

Apple predstavil več težko pričakovanih novosti (Vir slike: techcrunch.com)

Na dogodku, ki je v sredo, 9. septembra 2015, potekal v San Franciscu, je Applov izvršni direktor Tim Cook predstavil precej težko pričakovanih novosti tega priljubljenega tehnološkega podjetja.

iPhone odslej najbolj priljubljen mobilnik na svetu?

Vsaj tako je prepričan Cook, ki je med drugim razkril, da bo nova različica iPhone 6S in iPhone 6S Plus uporabnike navdušila s številnimi novostmi, med katerimi izstopa možnost upravljanja s 3D dotikom. Tovrsten način rokovanja z napravo naj bi v prihodnosti predstavljal pravo revolucijo na področju pametnih mobilnih telefonov. 

Poleg te novosti je omembe vredna še izboljšana kamera, ki ima možnost fotografiranja v ločljivosti 12 megapikslov in snemanja v ločljivosti 4 megapikslov. Apple bo prva naročila za napravo, ki jo bo uporabnik lahko dobil v kompletu z novimi, izboljšanimi naročniškimi paketi, v prednaročilih nudil že od 12. septembra dalje. 

Applovo televizijo bo odslej mogoče upravljati z glasom

Očitno je, da so si v podjetju vzeli kar precej časa za izboljšavo Applove televizije, ki po v najnovejši različici navdušuje z novo tržnico aplikacij Apple TV App Store, novim operacijskim sistemom tvOS in inovativnim daljincem. Veliko spremembo bo prinesla tudi nova podpora programske opreme Siri, ki bo uporabnikom nudila enostavno upravljanje televizije preko glasovnih ukazov. 

Za iPad Pro bo treba odšteti 799 dolarjev

S prihodom iPada Pro se bo najverjetneje temeljito zamajal tudi svet tabličnih računalnikov. 12,9 palčni zaslon naj bi po besedah Cooka omogočal učinkovito upravljanje z več aplikacijami naenkrat, kar so doslej omogočale le redke tablice. Tudi dodatna pohitritev samega delovanja naprave bo močno prispevala k temu, da si bo Applov tablični računalnik omislil še kak nov uporabnik.

Apple poleg vsega naštetega predstavil še štiri druge novosti

Apple iPad Keyboard je prva izmed njih, pri priljubljenem tehnološkem podjetju pa obljubljajo, da se bo tipkovnica še posebej izkazala v kombinaciji s tabličnim računalnikom iPad Pro. V kolikor vas zanima, boste zanjo odšteli 169 dolarjev. 

Tudi novi Apple Pencil je v prvi vrsti namenjen za uporabo v kombinaciji s tabličnim računalnikom iPad Pro. Cook je poudaril, da je svinčnik izjemno natančen in tako nepogrešljiv dodatek k telefonu ali tablici. 

Na dogodku je bilo le malo povedanega o novem iPad mini 4, ki je prenovljen predvsem “od znotraj”, saj ga po novem odlikuje podobna tehnologija, kot poganja iPad Air 2. 

Tudi Apple Watch je nekoliko izboljšan. Predvsem bo navdušil z novimi aplikacijami, pa tudi spremenjenim dizajnom.

Vir: TechCrunch


Oznake: