Apple prodal že milijon iPhonov

Avtor — 14.07.2008
Kljub temu, da je novi iPhone G3 na tržišču šele tri dni, je Apple prodal že milijon primerkov.
Apple prodal že milijon iPhonov

Prodali so jih že 3 milijone.

Apple se je kmalu po začetku prodaje že soočil s težavami. Zaradi preobremenjenosti serverjev je mnogo kupcev ostalo z neaktiviranimi aparati, saj je za uspešno delovanje iPhone potrebna aktivacija na Applovi spletni strani. Prav tako so zaradi nove programske opreme, ki je bila ustvarjena za starejši iPhone, mnogi uporabniki le-teh ostali z neuporabnimi aparati. Morali so jih namreč ponovno aktivirati.

A serverji so si kmalu opomogli in kupci so svoje iPhone lahko aktivirali že čez vikend in to kar prek domačega računalnika.

Apple je zaenkrat skupno prodal 6 milijonov iPhonov od začetka prodaje v lanskem letu. Za cilj so si jih zastavili prodati 10 milijonov. Trenutno je iPhone na trgu v 21 državah.

Do konca leta naj bi bil iPhone na voljo v vseh državah Evropske unije, razen pri nas! Operaterji so za prodajo sicer zainteresirani, vendar pa do konca leta dogovora ni pričakovati.

Vir: CNN

Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje