Delnice Appla strmo padle

Delnice Appla, ki je v zadnjih letih predvsem pa v zadnjih mesecih zelo rastoče podjetje, je zamajalo ugibanje o zmanjševanju sredstev pri proizvodnji iPoda in iPhona.

Vrednost Applovih delnic je tako v torek padla za skoraj 7 odstotkov, kar je za takšnega giganta precej. Zanimiv podatek je, da se je vrednost delnic omenjenega podjetja od januarja letos, ko so uradno napovedali iPhone, povečala kar za 60 odstotkov. Apple se je letos torej izkazal za precej dobro nakupno priložnost, predvsem za špekulante.

Pri Applu govoric o zmanjšanju sredstev za proizvodnjo ne komentirajo. Oglasili pa so se nekateri drugi analitiki. Eden izmed njih je dejal, da so se take govorice o Applu in tudi drugih podjetjih občasno že pojavljale. Veliko od njih se jih izkaže za neosnovane in se kmalu zavrnejo. Konkretno za Apple je dejal, da ne vidi razloga za zmanjšanje proizvodnje. Prodaja iPhonov je namreč celo večja od pričakovane, zato bi bilo vsako zmanjšanje proizvodnje na tem področju neracionalno, tudi iPod se že vedno prodaja v lepih količinah.

Če koga slučajno zanima nakup, delnica Appla je trenutno vredna 131.76 dolarja. Nakup je možno opraviti pri več slovenskih borzno posredniških hišah.

 

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje