Delnice Appla strmo padle

Delnice Appla, ki je v zadnjih letih predvsem pa v zadnjih mesecih zelo rastoče podjetje, je zamajalo ugibanje o zmanjševanju sredstev pri proizvodnji iPoda in iPhona.
Delnice Appla strmo padle

Apple razburja svoje vlagatelje.

Vrednost Applovih delnic je tako v torek padla za skoraj 7 odstotkov, kar je za takšnega giganta precej. Zanimiv podatek je, da se je vrednost delnic omenjenega podjetja od januarja letos, ko so uradno napovedali iPhone, povečala kar za 60 odstotkov. Apple se je letos torej izkazal za precej dobro nakupno priložnost, predvsem za špekulante.

Pri Applu govoric o zmanjšanju sredstev za proizvodnjo ne komentirajo. Oglasili pa so se nekateri drugi analitiki. Eden izmed njih je dejal, da so se take govorice o Applu in tudi drugih podjetjih občasno že pojavljale. Veliko od njih se jih izkaže za neosnovane in se kmalu zavrnejo. Konkretno za Apple je dejal, da ne vidi razloga za zmanjšanje proizvodnje. Prodaja iPhonov je namreč celo večja od pričakovane, zato bi bilo vsako zmanjšanje proizvodnje na tem področju neracionalno, tudi iPod se že vedno prodaja v lepih količinah.

Če koga slučajno zanima nakup, delnica Appla je trenutno vredna 131.76 dolarja. Nakup je možno opraviti pri več slovenskih borzno posredniških hišah.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje