Arhiv kaznivih dejanj v ZDA na voljo vsakomur

V juliju je podjetje PeopleFinders predstavilo spletno stran, na kateri lahko vsak brezplačno preveri kartoteko kaznivih dejanj vseh državljanov ZDA.
Arhiv kaznivih dejanj v ZDA na voljo vsakomur

Brezplačen dostop do kazenske kartoteke vsakega državljana ZDA.

“Ali zares poznate ljudi?”, se glasi pozdravno geslo na vrhu strani. Opozarjajo nas, da se vsak dan povezujemo z neznanci in jih vabimo v svoje domove. Pred časom se je bilo mogoče o človekovi zgodovini pozanimati le preko zasebnega preiskovalca, ki ga je bilo potrebno drago plačati. Danes pa lahko le s klikom na spletni strani CriminalSearches.com Američani preverijo kdo čuva njihove otroke ali nasproti koga sedijo v pisarni.

Stran, ki je financirana z oglasi, pridobiva podatke neposredno z lokalnih sodišč in ponuja podatke vseh kaznivih dejanj, kar zajema vse od najmanjših prometnih prekrškov, vse do umorov. V iskalno okno vpišemo ime, priimek in državo osebe, ki jo želimo preveriti, nato se odpre stran z rezultati, ki razdeli kazniva dejanja na prometna, nasilna, tatvine, spolne zlorabe, droge in alkohol, poslovna ali vedenjska. Da ne bi prišlo do napake zaradi pogostih imen, nam pri iskani osebi, ki ima kartoteko navede še njegove osnovne podatke kot datum rojstva, višina, teža, spol, barva oči in las ter raso. Vsakemu kaznivem dejanju, ki je zabeležen sledi kratek opis in pa dejstvo ali je bil obsojen ali ne.

Podobne podatkovne baze kaznivih dejanj so bile postavljene na splet že pred nekaj leti. To sta strani kot Intelus.com in PeopleScanner.com, vendar je za dostop do podatkov potrebno vpisati številko kreditne kartice, kar pa marsikoga odvrne od morda zelo pomembnih podatkov zanj.

Spletna stran pa povzroča tudi neodobravanje, saj je za mnoge moralno sporno, da lahko vsakdo brska po njegovih napakah iz preteklosti in prihaja do napačnih vtisov. Podobne strani v Sloveniji (še) ni.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje