Arhiv kaznivih dejanj v ZDA na voljo vsakomur

V juliju je podjetje PeopleFinders predstavilo spletno stran, na kateri lahko vsak brezplačno preveri kartoteko kaznivih dejanj vseh državljanov ZDA.
Arhiv kaznivih dejanj v ZDA na voljo vsakomur

Brezplačen dostop do kazenske kartoteke vsakega državljana ZDA.

“Ali zares poznate ljudi?”, se glasi pozdravno geslo na vrhu strani. Opozarjajo nas, da se vsak dan povezujemo z neznanci in jih vabimo v svoje domove. Pred časom se je bilo mogoče o človekovi zgodovini pozanimati le preko zasebnega preiskovalca, ki ga je bilo potrebno drago plačati. Danes pa lahko le s klikom na spletni strani CriminalSearches.com Američani preverijo kdo čuva njihove otroke ali nasproti koga sedijo v pisarni.

Stran, ki je financirana z oglasi, pridobiva podatke neposredno z lokalnih sodišč in ponuja podatke vseh kaznivih dejanj, kar zajema vse od najmanjših prometnih prekrškov, vse do umorov. V iskalno okno vpišemo ime, priimek in državo osebe, ki jo želimo preveriti, nato se odpre stran z rezultati, ki razdeli kazniva dejanja na prometna, nasilna, tatvine, spolne zlorabe, droge in alkohol, poslovna ali vedenjska. Da ne bi prišlo do napake zaradi pogostih imen, nam pri iskani osebi, ki ima kartoteko navede še njegove osnovne podatke kot datum rojstva, višina, teža, spol, barva oči in las ter raso. Vsakemu kaznivem dejanju, ki je zabeležen sledi kratek opis in pa dejstvo ali je bil obsojen ali ne.

Podobne podatkovne baze kaznivih dejanj so bile postavljene na splet že pred nekaj leti. To sta strani kot Intelus.com in PeopleScanner.com, vendar je za dostop do podatkov potrebno vpisati številko kreditne kartice, kar pa marsikoga odvrne od morda zelo pomembnih podatkov zanj.

Spletna stran pa povzroča tudi neodobravanje, saj je za mnoge moralno sporno, da lahko vsakdo brska po njegovih napakah iz preteklosti in prihaja do napačnih vtisov. Podobne strani v Sloveniji (še) ni.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje