Aventa+ in Fylet prva zmagovalca TSstartupa!

Avtor — 21.01.2013
Danes smo v City Hotelu spremljali razglasitev zmagovalca podjetniškega pospeševalnika TSstartup, ki je vrata odprl oktobra lani. V dobrih treh mesecih sta največji potencial in napredek pokazali ekipi Fylet in Avtenta+, ki sta prejeli po 20.000 in 10.000 evrov nagrade.
Aventa+ in Fylet prva zmagovalca TSstartupa!

Vir slike in teksta: TSstartup.

Fylet razvija sistem za enostaven in varen prenos fotografij med različnimi napravami, na primer za prenos slike med telefonom in računalnikom. Sestavljajo jo Dragoslav Radin, Žiga Zupanec, Predrag Krstić in, kar je še posebej spodbudno, tudi podjetnica Petra Vovk. Sistem je trenutno še v beta fazi, zato bo ekipi 20.000 evrov prišlo več kot prav za nadaljnji razvoj aplikacije ter prilagoditev na ostale sisteme.

Ekipa je svojo priložnost iskala predvsem na drugačnosti od podobnih storitev. Obstajajo namreč že delujoči sistemi za deljenje slik v oblaku, vendar gre v tem primeru, predvsem pri javnih oblakih, za problem zasebnosti. Veliko uporabnikov zato svoje slike prenaša direktno na svoje računalnike, kjer jim s kriptiranim brezžičnim prenosom pomaga prav Fylet. Aplikacija ima “freemium” poslovni model. V osnovi je brezplačna, vendar do omejene količine prenosa. Za neomejen prenos podatkov pa se zaračunava naročnino.

Preizkusite Fylet >>

Drugo mesto in 10.000 evrov nagrade je prejelo podjetje Aventa+. Podjetje je razvilo Peekster, kot je zapisano na spletni strani TSstartup, gre za “vez med svetovnim spletom in tiskanim medijem, ki ga držite v rokah. S telefonom zajemite fotografijo članka, ki ga berete in zanj v trenutku pridobite fotografije, video posnetke, sorodne članke in še mnogo več.”

Komisijo je navdušila predvsem dobra uporabniška izkušnja ter inovativna ideja. Ekipo sestavljajo Tine Hamler, Tomaž Orter, Smiljan Kerenčič in Tomaž Nedeljko. Tako kot pri Fylett je tudi pri Peeksterju poudarek na mednarodnem potencialu ideje, ki je bil poleg napredka ekipe v času “bivanja” v pospeševalniku, podjetnosti ekipe ter možnosti monetizacije eden izmed glavnih meril za ocenjevanje.

Preizkusite Peekster >>

Komisijo so sestavljali Sašo Savič, Simon Furlan, Aleš Spetič, dr. Mark Pleško in dr. Marko Jaklič. Pomemben poudarek so organizatorji namenili tudi mentorstvu. V treh mesecih je bilo izvedenih 16 delavnic, inkubirancem je bilo na voljo prek 40 izkušenih podjetniških mentorjev, kar priča o tem, da je Slovenija tovrstni projekt potrebovala.

Predsednik uprave Telekoma Slovenije je na dogodku na kratko spregovoril tudi o prihodnosti TSstartupa. Zgodba se bo nadaljevala marca, ko bodo v pospeševalnik sprejeli nova mlada podjetja in podjetniške ekipe. Prav tako ima Telekom namen projekt širiti tudi izven meja Slovenije, na trge, kjer je podjetje že sedaj prisotno.

Led je torej prebit, marca čakamo na nove zanimive prijave ter inovativne podjetniške projekte. Morda navdih za vašega dobite na našem februarskem dogodku Študent podjetnik? Zakaj pa ne!

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje