Nova baterija za iPhone ne bo poceni

Avtor — 04.07.2007
Apple je izdal koliko stane zamenjava baterije pri iPhonu izven garancije.
Nova baterija za iPhone ne bo poceni

iPhone.

Kot prvo, iPhone nima odstranljivega pokrovčka na zadnji strani telefona, tako da baterije ne boste mogli menjati sami. Baterijo vam bodo lahko zamenjali le na pooblaščenem Applovem servisu. To bo v ZDA stalo 79 ameriških dolarjev plus slabih 7 dolarjev poštnine. Skupaj torej kar 86 dolarjev!

V relativnih deležih je to kar 14 oziroma celo 17 (odvisno od velikosti spomina) odstotkov vrednosti telefona. Poleg tega menjava traja 3 delovne dni, seveda pa vam ob tem izbrišejo celotno vsebino telefona. Podobno kot pri iPodu torej, le da dražje.

Pri Applu sicer ocenjujejo, da bo baterija normalno delovala med 300 in 400 polnjenj, potem pa se bo njena uporabnost zmanjševala. Baterija je torej zelo podobna tistim iz navadnih mobilnikov, le da pri Applu obljubljajo dosti boljšo izkoriščenost (več ur v stanju pripravljenosti in več ur pogovorov kot pri konkurenci).

Vir: CNET News

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje