Bi radi zaprli d.o.o, pa ne veste, kako?

Načinov, na katere lahko preneha družba z omejeno možnostjo, je kar nekaj. Vsak od načinov vsebuje specifične pogoje in specifičen postopek. Slednji imajo tudi različne stroškovne in časovne dimenzije. Vsi pa imajo skupen konec - izbris d.o.o. iz sodnega registra.
Bi radi zaprli d.o.o, pa ne veste, kako?

Bi radi zaprli d.o.o., pa ne veste, kako? (Vir slike: Pixabay.com)

Družba z omejeno odgovornostjo lahko preneha na štiri načine, in sicer z likvidacijo, prenehanjem po skrajšanem postopku, v stečajnem postopku in z izbrisom iz sodnega registra brez likvidacije.

Najprej čisto na kratko o razlikah posameznih načinov zaprtja.

Likvidacijski postopek je lahko reden ali prisilen. Prislilno likvidacijo po uradni dolžnosti sproži sodišče, v kolikor poslovodstvo ne deluje več kot šest mesecev. Redno likvidacijo pa lahko predlagajo družbeniki, kadar ugotovijo, da ni več potrebe po d.o.o.-ju. Redna likvidacija je možna samo v primeru, ko podjetje ni prezadolženo, torej ima še dovolj premoženja, da lahko v celoti poplača morebitne upnike.

Postopek prenehanje družbe po skrajšanem postopku pride v poštev takrat, ko se družbenikom mudi z zaprtjem podjetja. V primeru skrajšanega postopka mora družba ne sme imeti nobenih odprtih obveznosti in mora imeti urejena razmerja s svojimi zaposlenimi. Pri tem postopku mora sodelovati notar, saj morajo družbeniki pri notarju izdelati izjavo, v kateri se zavežejo, da bodo morebitne obveznosti, ki jih ima družba do svojih dolžnikov poplačali iz svojega lastnega žepa.

Stečajni postopek se izvede, kadar je družba prezadolžena, torej ali dolgoročno plačilno nesposobna ali pa nelikvidna.

Izbris iz sodnega registra brez likvidacije pa lahko predlaga lastnik objekta, v katerem ima d.o.o. poslovni naslov, ki od lastnika ni pridobila dovoljena za poslovanje na njegovem naslovu ali pa je bilo takšno dovoljenje umaknjeno.

Podrobneje o načinih zaprtja d.o.o. pa preberite v članku Načini zaprtja d.o.o. >> 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje