Bi radi zaprli d.o.o, pa ne veste, kako?

Načinov, na katere lahko preneha družba z omejeno možnostjo, je kar nekaj. Vsak od načinov vsebuje specifične pogoje in specifičen postopek. Slednji imajo tudi različne stroškovne in časovne dimenzije. Vsi pa imajo skupen konec - izbris d.o.o. iz sodnega registra.
Bi radi zaprli d.o.o, pa ne veste, kako?

Bi radi zaprli d.o.o., pa ne veste, kako? (Vir slike: Pixabay.com)

Družba z omejeno odgovornostjo lahko preneha na štiri načine, in sicer z likvidacijo, prenehanjem po skrajšanem postopku, v stečajnem postopku in z izbrisom iz sodnega registra brez likvidacije.

Najprej čisto na kratko o razlikah posameznih načinov zaprtja.

Likvidacijski postopek je lahko reden ali prisilen. Prislilno likvidacijo po uradni dolžnosti sproži sodišče, v kolikor poslovodstvo ne deluje več kot šest mesecev. Redno likvidacijo pa lahko predlagajo družbeniki, kadar ugotovijo, da ni več potrebe po d.o.o.-ju. Redna likvidacija je možna samo v primeru, ko podjetje ni prezadolženo, torej ima še dovolj premoženja, da lahko v celoti poplača morebitne upnike.

Postopek prenehanje družbe po skrajšanem postopku pride v poštev takrat, ko se družbenikom mudi z zaprtjem podjetja. V primeru skrajšanega postopka mora družba ne sme imeti nobenih odprtih obveznosti in mora imeti urejena razmerja s svojimi zaposlenimi. Pri tem postopku mora sodelovati notar, saj morajo družbeniki pri notarju izdelati izjavo, v kateri se zavežejo, da bodo morebitne obveznosti, ki jih ima družba do svojih dolžnikov poplačali iz svojega lastnega žepa.

Stečajni postopek se izvede, kadar je družba prezadolžena, torej ali dolgoročno plačilno nesposobna ali pa nelikvidna.

Izbris iz sodnega registra brez likvidacije pa lahko predlaga lastnik objekta, v katerem ima d.o.o. poslovni naslov, ki od lastnika ni pridobila dovoljena za poslovanje na njegovem naslovu ali pa je bilo takšno dovoljenje umaknjeno.

Podrobneje o načinih zaprtja d.o.o. pa preberite v članku Načini zaprtja d.o.o. >> 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje