Bi radi zaslužili z YouTube?

Pri YouTube so že januarja napovedali novost. Ob posnetkih nekaterih (amaterskih) uporabnikov bodo namestili oglase in zaslužke delili z avtorji. Novost naj bi uvedli kmalu.
Bi radi zaslužili z YouTube?

Bo novost res uvedena kmalu?

Na začetku naj bi plačevali le nekaterim uporabnikom. Na seznamu sodelujočih je zaenkrat le 20 do 30 imen, med njimi so tudi najbolj priljubljene osebnosti tega spletnega portala, kot so Lonelygirl15 (ki sicer ni amaterka), HappySlip in smosh.

YouTube na tem področju ni pionir. Nekateri drugi podobni spletni portali, kot sta naprimer Revver in Metacafe, so namreč že prej plačevali tržno zanimivim amaterskim snemalcem, ki so objavljali na njihovih straneh.

Metacafe je tako v zadnjih šestih mesecih, odkar program deluje, med različne uporabnike razdelil pol milijona ameriških dolarjev. Nekateri od njih so si kar občutno popravili stanje na računu, dobili so namreč tudi več kot 10.000 dolarjev.

YouTube ima seveda veliko več obiskovalcev kot omenjena portala, tako bodo lahko zaslužki avtorjev posnetkov na YouTube še veliko višji. Njihovi zaslužki bi bili lahko enaki ali celo višji od tistih, ki jih dobijo YouTubovi pogodbeni partnerji kot naprimer NHL. Prejšnji teden je bila namreč uporabnica Lonelygirl15 na drugem mestu med najbolj gledanimi video posnetki.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje