Bi radi zaslužili z YouTube?

Pri YouTube so že januarja napovedali novost. Ob posnetkih nekaterih (amaterskih) uporabnikov bodo namestili oglase in zaslužke delili z avtorji. Novost naj bi uvedli kmalu.
Bi radi zaslužili z YouTube?

Bo novost res uvedena kmalu?

Na začetku naj bi plačevali le nekaterim uporabnikom. Na seznamu sodelujočih je zaenkrat le 20 do 30 imen, med njimi so tudi najbolj priljubljene osebnosti tega spletnega portala, kot so Lonelygirl15 (ki sicer ni amaterka), HappySlip in smosh.

YouTube na tem področju ni pionir. Nekateri drugi podobni spletni portali, kot sta naprimer Revver in Metacafe, so namreč že prej plačevali tržno zanimivim amaterskim snemalcem, ki so objavljali na njihovih straneh.

Metacafe je tako v zadnjih šestih mesecih, odkar program deluje, med različne uporabnike razdelil pol milijona ameriških dolarjev. Nekateri od njih so si kar občutno popravili stanje na računu, dobili so namreč tudi več kot 10.000 dolarjev.

YouTube ima seveda veliko več obiskovalcev kot omenjena portala, tako bodo lahko zaslužki avtorjev posnetkov na YouTube še veliko višji. Njihovi zaslužki bi bili lahko enaki ali celo višji od tistih, ki jih dobijo YouTubovi pogodbeni partnerji kot naprimer NHL. Prejšnji teden je bila namreč uporabnica Lonelygirl15 na drugem mestu med najbolj gledanimi video posnetki.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje