Bi radi zaslužili z YouTube?

Pri YouTube so že januarja napovedali novost. Ob posnetkih nekaterih (amaterskih) uporabnikov bodo namestili oglase in zaslužke delili z avtorji. Novost naj bi uvedli kmalu.
Bi radi zaslužili z YouTube?

Bo novost res uvedena kmalu?

Na začetku naj bi plačevali le nekaterim uporabnikom. Na seznamu sodelujočih je zaenkrat le 20 do 30 imen, med njimi so tudi najbolj priljubljene osebnosti tega spletnega portala, kot so Lonelygirl15 (ki sicer ni amaterka), HappySlip in smosh.

YouTube na tem področju ni pionir. Nekateri drugi podobni spletni portali, kot sta naprimer Revver in Metacafe, so namreč že prej plačevali tržno zanimivim amaterskim snemalcem, ki so objavljali na njihovih straneh.

Metacafe je tako v zadnjih šestih mesecih, odkar program deluje, med različne uporabnike razdelil pol milijona ameriških dolarjev. Nekateri od njih so si kar občutno popravili stanje na računu, dobili so namreč tudi več kot 10.000 dolarjev.

YouTube ima seveda veliko več obiskovalcev kot omenjena portala, tako bodo lahko zaslužki avtorjev posnetkov na YouTube še veliko višji. Njihovi zaslužki bi bili lahko enaki ali celo višji od tistih, ki jih dobijo YouTubovi pogodbeni partnerji kot naprimer NHL. Prejšnji teden je bila namreč uporabnica Lonelygirl15 na drugem mestu med najbolj gledanimi video posnetki.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje