Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Pripraviti stranko, da vam za opravljeno storitev plača pravočasno je eden največjih izzivov podjetništva. V nadaljevanju si preberite pet nasvetov s katerimi boste lažje dosegli, da vam bodo stranke pravočasno plačale.
Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun? (Vir slike: sxc.hu)

1. Takoj pošljite račun.

Vse prevečkrat se zgodi, da podjetnik opravi posel, potem pa pozabi izdati račun. Zaradi zamude s strani podjetnika in nato še obotavljanja stranke računi ostajajo neplačani.

2. Utemeljite vsako postavko računa.

Nikar ne pošiljajte računa za 1 evro, stranki pošljite račun za višjo vsoto in na računu izkazujte vsako postavko in jasno označite vse morebitne popuste, ki ste jih upoštevali.

3. Naj bo rok plačila kristalno jasen.

Pod nobenim pogojem ne smete strani vzbuditi dvoma o tem, do kdaj mora plačati račun. Že pri podpisu pogodbe se s stranko dogovorite kakšen bo rok plačila.

4. Stranki izdajte več računov z manjšimi vsotami.

Res je, v drugi točki smo vam svetovali, da ne pošiljajte prenizkih računov – vendar to še ne pomeni, da stranko presenetite z gromozanskim zneskom. Stranki omogočite, da vam bo plačala brez problema – to storite z izdajanjem računov z zmernimi zneski. Poleg zgoraj omenjenega je za posel dobro, da imate redne prilive in redno poravnane račune s strankami, ki vam niso dolžne velikega zneska.

5. Navežite osebni stik.

V prodaji se vse prevečkrat ukvarjamo z osebo, ki bo podpisala naročilo in čisto premalo z osebo, ki bo odobrila plačilo. Priporočamo, da osebi, ki plačuje vaše račune, redno pošiljate na roko napisana zahvalna sporočila ali kako drugače navežete stik.

Osebni stik z računovodjo vam bo prišel pav, da ne bo prišlo do zamude pri plačilu, saj ne boste zgolj številka, temveč čisto prava oseba.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje