Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Pripraviti stranko, da vam za opravljeno storitev plača pravočasno je eden največjih izzivov podjetništva. V nadaljevanju si preberite pet nasvetov s katerimi boste lažje dosegli, da vam bodo stranke pravočasno plačale.
Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun? (Vir slike: sxc.hu)

1. Takoj pošljite račun.

Vse prevečkrat se zgodi, da podjetnik opravi posel, potem pa pozabi izdati račun. Zaradi zamude s strani podjetnika in nato še obotavljanja stranke računi ostajajo neplačani.

2. Utemeljite vsako postavko računa.

Nikar ne pošiljajte računa za 1 evro, stranki pošljite račun za višjo vsoto in na računu izkazujte vsako postavko in jasno označite vse morebitne popuste, ki ste jih upoštevali.

3. Naj bo rok plačila kristalno jasen.

Pod nobenim pogojem ne smete strani vzbuditi dvoma o tem, do kdaj mora plačati račun. Že pri podpisu pogodbe se s stranko dogovorite kakšen bo rok plačila.

4. Stranki izdajte več računov z manjšimi vsotami.

Res je, v drugi točki smo vam svetovali, da ne pošiljajte prenizkih računov – vendar to še ne pomeni, da stranko presenetite z gromozanskim zneskom. Stranki omogočite, da vam bo plačala brez problema – to storite z izdajanjem računov z zmernimi zneski. Poleg zgoraj omenjenega je za posel dobro, da imate redne prilive in redno poravnane račune s strankami, ki vam niso dolžne velikega zneska.

5. Navežite osebni stik.

V prodaji se vse prevečkrat ukvarjamo z osebo, ki bo podpisala naročilo in čisto premalo z osebo, ki bo odobrila plačilo. Priporočamo, da osebi, ki plačuje vaše račune, redno pošiljate na roko napisana zahvalna sporočila ali kako drugače navežete stik.

Osebni stik z računovodjo vam bo prišel pav, da ne bo prišlo do zamude pri plačilu, saj ne boste zgolj številka, temveč čisto prava oseba.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje