Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Pripraviti stranko, da vam za opravljeno storitev plača pravočasno je eden največjih izzivov podjetništva. V nadaljevanju si preberite pet nasvetov s katerimi boste lažje dosegli, da vam bodo stranke pravočasno plačale.
Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun?

Bi si želeli, da vam stranke pravočasno plačajo račun? (Vir slike: sxc.hu)

1. Takoj pošljite račun.

Vse prevečkrat se zgodi, da podjetnik opravi posel, potem pa pozabi izdati račun. Zaradi zamude s strani podjetnika in nato še obotavljanja stranke računi ostajajo neplačani.

2. Utemeljite vsako postavko računa.

Nikar ne pošiljajte računa za 1 evro, stranki pošljite račun za višjo vsoto in na računu izkazujte vsako postavko in jasno označite vse morebitne popuste, ki ste jih upoštevali.

3. Naj bo rok plačila kristalno jasen.

Pod nobenim pogojem ne smete strani vzbuditi dvoma o tem, do kdaj mora plačati račun. Že pri podpisu pogodbe se s stranko dogovorite kakšen bo rok plačila.

4. Stranki izdajte več računov z manjšimi vsotami.

Res je, v drugi točki smo vam svetovali, da ne pošiljajte prenizkih računov – vendar to še ne pomeni, da stranko presenetite z gromozanskim zneskom. Stranki omogočite, da vam bo plačala brez problema – to storite z izdajanjem računov z zmernimi zneski. Poleg zgoraj omenjenega je za posel dobro, da imate redne prilive in redno poravnane račune s strankami, ki vam niso dolžne velikega zneska.

5. Navežite osebni stik.

V prodaji se vse prevečkrat ukvarjamo z osebo, ki bo podpisala naročilo in čisto premalo z osebo, ki bo odobrila plačilo. Priporočamo, da osebi, ki plačuje vaše račune, redno pošiljate na roko napisana zahvalna sporočila ali kako drugače navežete stik.

Osebni stik z računovodjo vam bo prišel pav, da ne bo prišlo do zamude pri plačilu, saj ne boste zgolj številka, temveč čisto prava oseba.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje