Biostartup: zmagala ekipa s prehranskim dodatkom iz žuželk

Pretekli vikend je na Biotehniški fakulteti potekal startup vikend Več kot hrana. Zaradi svoje drznosti in izjemnega potenciala je žirijo s prehranskim dodatkom, polnim proteinov in vitaminov iz žuželk, najbolj prepričala ekipa protein-sect.
Biostartup: zmagala ekipa s prehranskim dodatkom iz žuželk

Žirijo je najbolj prepričal prehranski dodatek, poln proteinov in vitaminov iz žuželk (vir: ekipa protein-sect).

Minuli vikend je na Biotehniški fakulteti v Ljubljani potekal startup vikend Biostartup, ki je tokrat v središče postavil živilsko industrijo. Podjetniški dogodek na temo prehrane, živilstva in agronomije je bil namenjen študentom, dijakom in vsem ostalim, da iz ideje ustvarijo poslovno priložnost.

Žirijo je izmed sedmih izdelkov in dveh aplikacij najbolj prepričala ekipa protein-sect, ki je predstavila prehranski dodatek, poln proteinov in vitaminov iz žuželk. »Naša poslovna ideja je pridelovanje visokoproteinskih praškov iz insektov, ki predstavljajo nov vir živalskih beljakovin,« so povedali v ekipi, ki jo sestavljajo Matjaž Vidmar, Jure Vidmar, Domen Krč, Anže Perčič, Tadej Pliberšek in Tina Dobelšek. Za nagrado so prejeli usposabljanje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju. Tokrat so se prvič srečali s podjetniškimi delavnicami, s čimer so pridobili znanja s področja podjetništva, spoznali nove ljudi in prijatelje ter dejstvo, da ima vsaka ideja možnost uspeha.

»Žirijo smo prepričali zaradi svoje drznosti in izjemnega potenciala tudi na drugih področjih prehranske industrije. Pričakovanja in cilji so zdaj visoki, med njimi je tudi je poiskati varno realizacije produkta,« so še povedali člani ekipe.

Drugo mesto je pripadlo ekipi, ki se je lotila Žitovega izziva in izdelala kruh s petino manj ogljikovih hidratov – del moke so namreč nadomestili s fižolom in dodali sirotko. Tretje mesto je pripadli ekipi whey better, ki je pripravila visokobeljakovinski sladoled iz sirotke.

Študenti Biotehniške fakultete so tako že drugič uspešno organizirali startup vikend, prvi je potekal junija z naslovom Več kot les. Na tokratnem dogodku so izpostavili predvsem to, da je živilska industrija lahko velika priložnost za mlade strokovnjake s svežimi idejami, kar so izbrane ekipe nedvomno dokazale. 

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje