BlackBerry Bold navdušuje

Dolgo smo čakali na nov BlackBerryjev dlančnik, poimenovan Bold. Sedaj je na policah in že prejema dobre kritike.
BlackBerry Bold navdušuje

Nov in eleganten BlackBerry Bold.

Blackberry Bold lahko uvrstimo nekje vmes med Curvom in serijo 8800, glede na velikost je bolj podoben seriji 8800, vendar jo nadgrajuje. Hkrati pa povzema prednosti Curva in tako ustvarja tako imenovan Super BlackBerry. Telefon je težak 133 gramov in meri 114 x 66 x 14
mm.

Ima polovičen VGA enkran, z visoko resolucijo, kar 420×320 pikslov, vendar je zelo tanek. Vsebuje tudi microSD režo na zunanji strani in pa 1GB vgrajenega prostora. Ima Intelov PXA270 procesor z zmogljivostjo 624 MHz, omogoča quad band GSM, HSDPA/UMTS, QUERTY tipkovnico, GPS in Wi-Fi. Mogoče je naložiti tudi Google Maps. Z 2-megapikselnim fotoaparatom je mogoče snemati tudi video posnetke. 

Zmogljivost baterije zna biti problematična za marsikoga, saj nima možnosti preklopa iz 3G na EDGE, kar je dokaj nenavadno za pametni telefon, vendar naj bi vseeno imela relativno dobro zmogljivost.

Software je precej boljši kot pri prejšnjih napravah. DataViz omogoča cel kup aplikacij kot Word, Excel in PowerPoint in možnost HTML e-maila. Vsebuje tudi igre kot so BrickBreaker, Word Mole, Texas Hold’Em King 2, Sudoku, in Klondike. Za več aplikacij, pa se drugo leto odpira uradna BlackBerry App trgovina. Naprava zaenkrat še ne podpira večine Googlovih aplikacij, razen zgoraj omenjene.

TechCrunch