Blaž Kos: Scrum in agilne metode managementa

Družba znanja je s seboj kot slabost poleg krute globalne konkurence prinesla tudi neverjetno turbulentno in nestabilno poslovno okolje. Zaradi potrebe po hitrem odločanju in neprestanem prilagajanju, se je pojavila tudi potreba po novih pristopih do managementa projektov in organizacij.
Letošnje poletje bo za podjetnike vroče

Letošnje poletje bo za podjetnike vroče (Vir slike: sxc.hu)

Nestabilno poslovno okolje oziroma trg je na nek način postal kopija naravnega sistema, kjer preživijo v skladu z darwinizmom tisti, ki so najbolj prilagodljivi – agilni. Tako je ključno za uspeh vsake organizacije v sodobnem svetu, poleg neprestanega inoviranja, da je agilno organizirana, kar pomeni, da je fit (hitro in lahko prilagajanje spremembam) ter v dobri kondiciji (pripravljena na neprestano serijo sprememb).

Blaža lahko poslušate kot predavatelja na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Tako so se pred nekaj leti začele razvijati agilne metode vodenja projektov, ki danes rastejo kot gobe po dežju, še posebno v tistih panogah, kjer  so spremembe najhitrejše, kot je na primer IT. Agilne metode managementa se hitro selijo tudi v druge panoge in zagotovo velja, da se organizacijam, ki ne bodo kmalu poslovale po agilnih metodah, ne piše nič kaj dobrega.

Agilne metode vodenja so namreč odgovor na marsikateri problem, s katerim se srečuje klasični management, kot so neuporabnost dolgoročnega planiranja, padanje produktivnosti z večanjem števila zaposlenih, nujna uvedba interdisciplinarnega delovanja, zmanjšanje birokracije, transparentno vodenje projekta, učinkovito upravljanje resurov in podobno.

Vir: Blaž Kos

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje