Blaž Kos: Scrum in agilne metode managementa

Družba znanja je s seboj kot slabost poleg krute globalne konkurence prinesla tudi neverjetno turbulentno in nestabilno poslovno okolje. Zaradi potrebe po hitrem odločanju in neprestanem prilagajanju, se je pojavila tudi potreba po novih pristopih do managementa projektov in organizacij.
Letošnje poletje bo za podjetnike vroče

Letošnje poletje bo za podjetnike vroče (Vir slike: sxc.hu)

Nestabilno poslovno okolje oziroma trg je na nek način postal kopija naravnega sistema, kjer preživijo v skladu z darwinizmom tisti, ki so najbolj prilagodljivi – agilni. Tako je ključno za uspeh vsake organizacije v sodobnem svetu, poleg neprestanega inoviranja, da je agilno organizirana, kar pomeni, da je fit (hitro in lahko prilagajanje spremembam) ter v dobri kondiciji (pripravljena na neprestano serijo sprememb).

Blaža lahko poslušate kot predavatelja na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Tako so se pred nekaj leti začele razvijati agilne metode vodenja projektov, ki danes rastejo kot gobe po dežju, še posebno v tistih panogah, kjer  so spremembe najhitrejše, kot je na primer IT. Agilne metode managementa se hitro selijo tudi v druge panoge in zagotovo velja, da se organizacijam, ki ne bodo kmalu poslovale po agilnih metodah, ne piše nič kaj dobrega.

Agilne metode vodenja so namreč odgovor na marsikateri problem, s katerim se srečuje klasični management, kot so neuporabnost dolgoročnega planiranja, padanje produktivnosti z večanjem števila zaposlenih, nujna uvedba interdisciplinarnega delovanja, zmanjšanje birokracije, transparentno vodenje projekta, učinkovito upravljanje resurov in podobno.

Vir: Blaž Kos

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje