Blaž Kos: Scrum in agilne metode managementa

Družba znanja je s seboj kot slabost poleg krute globalne konkurence prinesla tudi neverjetno turbulentno in nestabilno poslovno okolje. Zaradi potrebe po hitrem odločanju in neprestanem prilagajanju, se je pojavila tudi potreba po novih pristopih do managementa projektov in organizacij.
Letošnje poletje bo za podjetnike vroče

Letošnje poletje bo za podjetnike vroče (Vir slike: sxc.hu)

Nestabilno poslovno okolje oziroma trg je na nek način postal kopija naravnega sistema, kjer preživijo v skladu z darwinizmom tisti, ki so najbolj prilagodljivi – agilni. Tako je ključno za uspeh vsake organizacije v sodobnem svetu, poleg neprestanega inoviranja, da je agilno organizirana, kar pomeni, da je fit (hitro in lahko prilagajanje spremembam) ter v dobri kondiciji (pripravljena na neprestano serijo sprememb).

Blaža lahko poslušate kot predavatelja na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Tako so se pred nekaj leti začele razvijati agilne metode vodenja projektov, ki danes rastejo kot gobe po dežju, še posebno v tistih panogah, kjer  so spremembe najhitrejše, kot je na primer IT. Agilne metode managementa se hitro selijo tudi v druge panoge in zagotovo velja, da se organizacijam, ki ne bodo kmalu poslovale po agilnih metodah, ne piše nič kaj dobrega.

Agilne metode vodenja so namreč odgovor na marsikateri problem, s katerim se srečuje klasični management, kot so neuporabnost dolgoročnega planiranja, padanje produktivnosti z večanjem števila zaposlenih, nujna uvedba interdisciplinarnega delovanja, zmanjšanje birokracije, transparentno vodenje projekta, učinkovito upravljanje resurov in podobno.

Vir: Blaž Kos

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje