Blaž Kos: Scrum in agilne metode managementa

Družba znanja je s seboj kot slabost poleg krute globalne konkurence prinesla tudi neverjetno turbulentno in nestabilno poslovno okolje. Zaradi potrebe po hitrem odločanju in neprestanem prilagajanju, se je pojavila tudi potreba po novih pristopih do managementa projektov in organizacij.
Letošnje poletje bo za podjetnike vroče

Letošnje poletje bo za podjetnike vroče (Vir slike: sxc.hu)

Nestabilno poslovno okolje oziroma trg je na nek način postal kopija naravnega sistema, kjer preživijo v skladu z darwinizmom tisti, ki so najbolj prilagodljivi – agilni. Tako je ključno za uspeh vsake organizacije v sodobnem svetu, poleg neprestanega inoviranja, da je agilno organizirana, kar pomeni, da je fit (hitro in lahko prilagajanje spremembam) ter v dobri kondiciji (pripravljena na neprestano serijo sprememb).

Blaža lahko poslušate kot predavatelja na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Tako so se pred nekaj leti začele razvijati agilne metode vodenja projektov, ki danes rastejo kot gobe po dežju, še posebno v tistih panogah, kjer  so spremembe najhitrejše, kot je na primer IT. Agilne metode managementa se hitro selijo tudi v druge panoge in zagotovo velja, da se organizacijam, ki ne bodo kmalu poslovale po agilnih metodah, ne piše nič kaj dobrega.

Agilne metode vodenja so namreč odgovor na marsikateri problem, s katerim se srečuje klasični management, kot so neuporabnost dolgoročnega planiranja, padanje produktivnosti z večanjem števila zaposlenih, nujna uvedba interdisciplinarnega delovanja, zmanjšanje birokracije, transparentno vodenje projekta, učinkovito upravljanje resurov in podobno.

Vir: Blaž Kos

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje