Bliža se rok za oddajo podatkov za Statistiko finančnih računov

Avtor — 06.11.2013
Do zaključka oddaje podatkov za Statistiko finančnih računov je le še nekaj dni. Obvezniki poročanja morate četrtletno poročilo namreč oddati najkasneje do 10. novembra 2013 za III. četrtletje tekočega leta (poročevalsko obdobje od 1. julija do 30. septembra).
Kako kaže slovenskim projektom na Indiegogo?

Kako kaže slovenskim projektom na Indiegogo? (Vir slike: sxc.hu)

Banka Slovenije je za določen krog rezidentov Republike Slovenije predpisala četrtletno zbiranje podatkov o stanjih finančnih sredstev in obveznostih na finančnih računih ter o transakcijah in vrednostnih spremembah v finančnih sredstvih in obveznostih, ki jih rezidenti izkazujejo kot terjatev ali obveznost do drugih enot oziroma sektorjev v domačem gospodarstvu oziroma do enot iz tujine.

Banka Slovenije, EUROSTAT in ECB na podlagi zbranih podatkov preučujejo denarno politiko, analizirajo finančno posredništvo ter finančne odločitve gospodarskih družb in države.

Obvezniki poročanja so po standardni klasifikaciji institucionalnih sektorjev vse institucionalne enote, ki so uvrščene v sektorje 11, 12 in 13 in izpolnjujejo kriterije za presojo obveznosti poročanja, ki so:

• za sektor 11 (nefinančne družbe) bilančna vsota ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 2 milijona evrov in več

• za sektor 12 (finančne družbe) bilančna vsota ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 1 milijon evrov in več

• za sektor 13 (institucionalne enote centralne in lokalne ravni države) bilančna vsota ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 8 milijonov evrov in več.

Institucionalne enote, ki so ustanovljene med letom, presojajo obveznost poročanja z ocenjevanjem bilančne vsote ob koncu četrtletja, za katerega se poročajo podatki.

Ali ste zavezanec za poročanje lahko z vpisom matične številke preverite tudi na povezavi >>

Obvezniki poročanja morate četrtletno poročilo oddati najkasneje do 10. novembra 2013 za III. četrtletje tekočega leta (poročevalsko obdobje od 1. julija do 30. septembra).

Vir: AJPES

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje