Blockchain prejel 30 milijonov dolarjev investicije

Avtor — 20.10.2014
Najbolj priljubljena storitev za bitcoin denarnice, Blockchain, je prejela kar 30,5 milijonov dolarjev težko investicijo. Gre za eno največjih investicij v katerikoli startup, ki se ukvarja z digitalno valuto bitcoin. Rekord drži startup Xapo, ki je letos julija prejel še 10 milijonov več.
Blockchain prejel 30 milijonov dolarjev investicije

Bitcoin ima dolgoročno vrednost, ki jo vidijo tudi investitorji (Vir slike: YouTube).

Čeprav je vrednost bitcoina v upadu, pa to investitorje ne odvrača od vlaganja v bitcoin startupe. »Sporočilo za bitcoin svet je v tem, da je vrednost bitcoina le kratkoročnega pomena. Bitcoin ima sam po sebi dolgoročno vrednost in to vidijo investitorji, ki svoje misli podkrepijo z denarjem. Angleško se temu reče ´put your money where your mouth is´ (denar daj tja, kjer so tvoja usta),« pravi eden od slovenskih poznavalcev bitcoina, ki ne želi biti imenovan (uredništvo Mladega podjetnika hrani njegovo ime).

Razlika med digitalnimi denarnicami

V čem se razlikujej digitalne denarnice? Kot pravi naš sogovornik, so nekatere denarnice t.i. »hot walleti«, pri katerih ima uporabnik vse ključe. V primeru izgube, uporabnik izgubi vse. »Druge denarnice pa so takšne, da imaš skrbnika (ang. provider), ki drži zate vse ključe,« med te se uvrščajo Xapo, CoinBase in Circle. Uporabnik ima dostop do računa le prek gesla.

Kako je z davčno obravnavo bitcoinov v Sloveniji >>

Naš sogovornik delovanje teh denarnic primerja s priljubljenim Gmailom, do katerega ima uporabnik dostop z geslom, vendar pa elektronskih sporočil (v normalnih okoliščinah) ne more kar izgubiti. »Če pa uporabljaš Outlook ali druge poštne odjemalce in izgubiš prenosni računalnik, na katerem imaš urejen takšen elektronski predal, gredo vsa elektronska sporočila v ´maloro´,« pojasnjuje.

Je prvi v mislih bitcoin publike

Blockchain je bil s strani tričlanske ekipe (ekipo sestavljajo Ben, Peter in Nic) ustanovljen pred tremi leti, trenutno pa združuje več kot dva milijona digitalnih denarnic. Njegovo priljubljenost naš sogovornik povezuje z dejstvom, da je bil med prvimi ponudniki digitalnih denarnic na trgu. Čisto prvi je bil privzet (ang. default) Bitcoin client. Pri uporabnikih je Blockchain postal priljubljen zaradi svoje enostavne uporabe in možnosti varnostne kopije v primerjavi z drugimi digitalnimi denarnicami. Veliko zanimanja pri uporabnikih je po besedah sogovornika vzbudil tudi zaradi možnosti spremljanja transakcij in drugih informacij, povezanih z njimi.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje