Blueseed, start:up mesto na morju

Predstavljajte si skupnost, ki jo sestavlja na tisoče najbolj talentiranih in zavzetih tehnološko usmerjenih podjetnikov. To je vizija podjetja Blueseed, ki namerava do druge polovice leta 2013 napraviti pravo plavajoče start:up mesto.
Blueseed, start:up mesto na morju

Blueseed, start:up mesto na morju (Vir slike: Blueseed.co)

Ogromna ladja, na kateri bodo prebivali najbolj talentirani in zavzeti start:up podjetniki ter njihovi podporniki in investitorji, bo zasidrana v mednarodnih vodah blizu ZDA. Za opravljanje svojih dejavnosti podjetniki torej ne bodo potrebovali delovne ali turistične vize za ZDA, ki jo je za tujce tako težko dobiti.

Locirani bodo zelo blizu Silicijeve doline – od tu bodo oddaljeni slabe pol ure plovbe, trajekti pa bodo na celino vozili nekajkrat dnevno. Podjetnikom bo tako omogočeno obiskovanje Silicijeve doline in srečevanje s tamkajšnjimi potencialnimi investitorji in poslovnimi partnerji.

Glavna ideja je bila ustvariti skupnost start:up podjetij, ki bi združevala najboljše in najbolj inovativne podjetnike iz celega sveta. Podjetniki bodo za najem kabine in pisarniških prostorov morali odšteti od 1200 do 3000 dolarjev mesečno.

Ideja je že požela mnogo zanimanja med podjetniki, zaenkrat je oddalo prijavo prek 180 podjetij oz. več kot 550 podjetnikov iz več kot 50 držav. Največ odstotkov predstavljajo podjetniki iz ZDA (20 odstotkov), Indije (10 odstotkov) in Avstralije (6 odstotkov). Tretjina bi se na ladjo vselila takoj, če bi bila ta že pripravljena, a plavajoče mesto z obratovanjem namerava začeti šele v drugi polovici leta 2013.

Vir: Blueseed

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje