Blueseed, start:up mesto na morju

Predstavljajte si skupnost, ki jo sestavlja na tisoče najbolj talentiranih in zavzetih tehnološko usmerjenih podjetnikov. To je vizija podjetja Blueseed, ki namerava do druge polovice leta 2013 napraviti pravo plavajoče start:up mesto.
Blueseed, start:up mesto na morju

Blueseed, start:up mesto na morju (Vir slike: Blueseed.co)

Ogromna ladja, na kateri bodo prebivali najbolj talentirani in zavzeti start:up podjetniki ter njihovi podporniki in investitorji, bo zasidrana v mednarodnih vodah blizu ZDA. Za opravljanje svojih dejavnosti podjetniki torej ne bodo potrebovali delovne ali turistične vize za ZDA, ki jo je za tujce tako težko dobiti.

Locirani bodo zelo blizu Silicijeve doline – od tu bodo oddaljeni slabe pol ure plovbe, trajekti pa bodo na celino vozili nekajkrat dnevno. Podjetnikom bo tako omogočeno obiskovanje Silicijeve doline in srečevanje s tamkajšnjimi potencialnimi investitorji in poslovnimi partnerji.

Glavna ideja je bila ustvariti skupnost start:up podjetij, ki bi združevala najboljše in najbolj inovativne podjetnike iz celega sveta. Podjetniki bodo za najem kabine in pisarniških prostorov morali odšteti od 1200 do 3000 dolarjev mesečno.

Ideja je že požela mnogo zanimanja med podjetniki, zaenkrat je oddalo prijavo prek 180 podjetij oz. več kot 550 podjetnikov iz več kot 50 držav. Največ odstotkov predstavljajo podjetniki iz ZDA (20 odstotkov), Indije (10 odstotkov) in Avstralije (6 odstotkov). Tretjina bi se na ladjo vselila takoj, če bi bila ta že pripravljena, a plavajoče mesto z obratovanjem namerava začeti šele v drugi polovici leta 2013.

Vir: Blueseed

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje