Blueseed, start:up mesto na morju

Predstavljajte si skupnost, ki jo sestavlja na tisoče najbolj talentiranih in zavzetih tehnološko usmerjenih podjetnikov. To je vizija podjetja Blueseed, ki namerava do druge polovice leta 2013 napraviti pravo plavajoče start:up mesto.
Blueseed, start:up mesto na morju

Blueseed, start:up mesto na morju (Vir slike: Blueseed.co)

Ogromna ladja, na kateri bodo prebivali najbolj talentirani in zavzeti start:up podjetniki ter njihovi podporniki in investitorji, bo zasidrana v mednarodnih vodah blizu ZDA. Za opravljanje svojih dejavnosti podjetniki torej ne bodo potrebovali delovne ali turistične vize za ZDA, ki jo je za tujce tako težko dobiti.

Locirani bodo zelo blizu Silicijeve doline – od tu bodo oddaljeni slabe pol ure plovbe, trajekti pa bodo na celino vozili nekajkrat dnevno. Podjetnikom bo tako omogočeno obiskovanje Silicijeve doline in srečevanje s tamkajšnjimi potencialnimi investitorji in poslovnimi partnerji.

Glavna ideja je bila ustvariti skupnost start:up podjetij, ki bi združevala najboljše in najbolj inovativne podjetnike iz celega sveta. Podjetniki bodo za najem kabine in pisarniških prostorov morali odšteti od 1200 do 3000 dolarjev mesečno.

Ideja je že požela mnogo zanimanja med podjetniki, zaenkrat je oddalo prijavo prek 180 podjetij oz. več kot 550 podjetnikov iz več kot 50 držav. Največ odstotkov predstavljajo podjetniki iz ZDA (20 odstotkov), Indije (10 odstotkov) in Avstralije (6 odstotkov). Tretjina bi se na ladjo vselila takoj, če bi bila ta že pripravljena, a plavajoče mesto z obratovanjem namerava začeti šele v drugi polovici leta 2013.

Vir: Blueseed

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje