Bo Apple samo v Rusiji v dveh letih prodal 3,5 milijona iPhonov?

Gigant Apple pričakuje, da bo v Rusiji v dveh letih prodal 3,5 milijona iPhonov.
Bo Apple samo v Rusiji v dveh letih prodal 3,5 milijona iPhonov?

iPhone je v Rusiji postal statusni simbol.

Največji ruski mobilni operater Mobile TeleSystems (MTS) je z Applom že sklenil pogodbo in bo s prodajo najverjetneje začel oktobra. V dveh letih naj bi prodal 1 milijon iPhonov. Pogodbo s proizvajalcem ima tudi že Vimpelcom, MegaFon pa jo bo sklenil v naslednjem tednu. Vsi skupaj naj bi v dveh letih prodali 3,5 milijona iPhonov.

Ruski operaterji naj bi iPhone od proizvajalca odkupili za 399 dolarjev, prodali pa za 24.000 rubljev (990 dolarjev). To je sicer manj, kot zahtevajo nepooblaščeni prodajalci, a več, kot bi za iPhone odšteli v tujini. Služili naj bi tudi na račun večjega obiska spleta prek mobilnih telefonov in večjega prenosa podatkov.

Do zdaj je bilo prek nepooblaščenih prodajalcev v Rusiji prodano prek 600.000 iPhonov in iPhone je tam postal statusni simbol. Kljub temu pa poznavalci dvomijo, da bo z začetkom uradnega prodajanja zanimanje zanj kaj bolj naraslo.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje