Bo crowdfunding letos “eksplodiral”?

Množično financiranje je v lanskem letu beležilo izjemno rast. V primerjavi z letom poprej se je namreč skupni znesek na ta način zbranih sredstev povečal za kar 167 odstotkov, pričakovanja za letošnje leto pa so še precej višja.
Bo crowdfunding letos "eksplodiral"?

Bo crowdfunding letos “eksplodiral”? (Vir slike: fundrazr.com)

V podjetju Massolution so napravili raziskavo o množičnem financiranju (ang. crowdfunding), ki v zadnjem času hitro pridobiva na priljubljenosti med podjetniki in podjetnimi posamezniki, kateri potrebujejo denarna sredstva za zagon svoje poslovne ideje. 

Raziskava je podala zanimive rezultate.

V letu 2014 naj bi podjetja in posamezniki z množičnim financiranjem skupno uspeli zbrati kar 16,2 milijarde dolarjevGre za neverjetno, kar 167 odstotno povečanje iz leta poprej, ko je bilo na ta način zbranih 6,1 milijarde dolarjev. Pričakovanja pa so za letos še višja: skupni znesek sredstev, zbran s crowdfundingom, naj bi do konca letošnjega leta narastel na 34,4 milijarde dolarjev, sodeč po poročilu.

Statistika zbranih sredstev z množičnim financiranjem v 2013 in 2014 (Vir slike: Entrepreneur.com)

Na prvo mesto po priljubljenosti v svetu se je v lanskem letu pričakovano zavihtela platforma GoFundMe, ki je s pomočjo 6 milijonov podpornikov zbrala 470 milijonov dolarjev. Na drugem mestu se je znašla med Slovenci najbolj priljubljena in cenjena platforma Kickstarter, ki je v lanskem letu 3,3 milijonom podpornikov omogočila, da so podjetja podprli s 444 milijoni dolarjev.

Poznate aktualen slovenski projekt na Kickstarterju, lesen zvočnik Trobla?

Čeprav se zdi, da je crowdfunding predvsem domena malih podjetij in podjetnikov posameznikov, pa vztrajno pridobiva tudi na priljubljenosti med velikimi korporacijami. Te se množičnega financiranja ne poslužujejo zgolj zaradi zbiranja denarja: razlog za njihovo udejstvovanje v tej panogi se skriva predvsem v dodatni promociji, širjenju baze strank ter nenazadnje tudi testiranju tržišča za nove inovacije, ki še niso preverjene. Kljub temu pa crowdfunding še vedno največkrat služi kot pripomoček za olajšanje vstopa v podjetništvo – tudi med slovenskimi podjetniki.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje