Bo IBM kupil Sun Microsystems?

Nakup bi še dodatno izboljšal položaj IBMa v boju za pridobivanje deleža na trgu podatkovnih centrov in povečal rivalstvo med IBMom in podjetjem HP.
Bo IBM kupil Sun Microsystems?

Gre IBM po nakupih?

IBM je bil v četrtem četrtletju vodilni dobavitelj strežnikov, njegov tržni delež je obsegal 36,3 odstotkov, tesno za njim je bil največji rival HP z 29 odstotki, sledil je Dell z 10,6 odstotki, Sun z 9,3 odstotki in Fujitsu z 4,2 odstotka tržnega deleža. 

Združitev s podjetjem Sun Microsystems bi IBMu omogočila, da postane prvo tehnološko podjetje, ki bo ponujalo strojno in programsko opremo ter storitve. Prav tako bi to bil največji nakup v zgodovini IBMa, saj bi zanj predvidoma odštel 6,5 milijard dolarjev. Do sedaj je njihov največji nakup znašal 2 milijardi dolarjev, opravljen pa je bil v lanskem letu, ko je IBM kupil kanadsko podjetje Cognos.

Analitiki pojasnjujejo, da je poteza IBMa del konsolidacijskega trenda, v katerem Hewlett-Packard Co, IBM in Cisco Systems Inc tekmujejo za nadzor nad podatkovnimi centri korporacij in dobavo visoko zmogljivih računalnikov, ki omogočajo kompleksne korporacijske transakcije in omrežja. Tovrstnih potez naj bi bilo v prihodnosti še več. Možne tarče novih prevzemov pa so podjetja Brocade Communications Systems Inc, Citrix Systems Inc, Blue Coat Systems Inc in Riverbed Technology. 

S strani obeh podjetij zaenkrat ni komentarjev, a je znano, da je podjetje Sun Microsystems že dalj časa tarča podjetij IBM, HP, Dell Inc in Cisco. Poznavalci razlagajo, da podjetje Sun Microsystems v zadnjem času ni poslovalo najbolj uspešno in je v zadnjih mesecih iskalo kupca. Poleg tega, da to pomeni dokaj cenovno ugoden nakup podjetja za IBM, strokovnjaki poudarjajo tudi kompatibilnost podjetij IBM in Sun Microsystems, saj sta se obe podjetji v preteklih letih posvetili preobrazbi in svoj fokus preusmerili iz strojne opreme na programsko opremo in storitve.

 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje