Bo IBM kupil Sun Microsystems?

Nakup bi še dodatno izboljšal položaj IBMa v boju za pridobivanje deleža na trgu podatkovnih centrov in povečal rivalstvo med IBMom in podjetjem HP.
Bo IBM kupil Sun Microsystems?

Gre IBM po nakupih?

IBM je bil v četrtem četrtletju vodilni dobavitelj strežnikov, njegov tržni delež je obsegal 36,3 odstotkov, tesno za njim je bil največji rival HP z 29 odstotki, sledil je Dell z 10,6 odstotki, Sun z 9,3 odstotki in Fujitsu z 4,2 odstotka tržnega deleža. 

Združitev s podjetjem Sun Microsystems bi IBMu omogočila, da postane prvo tehnološko podjetje, ki bo ponujalo strojno in programsko opremo ter storitve. Prav tako bi to bil največji nakup v zgodovini IBMa, saj bi zanj predvidoma odštel 6,5 milijard dolarjev. Do sedaj je njihov največji nakup znašal 2 milijardi dolarjev, opravljen pa je bil v lanskem letu, ko je IBM kupil kanadsko podjetje Cognos.

Analitiki pojasnjujejo, da je poteza IBMa del konsolidacijskega trenda, v katerem Hewlett-Packard Co, IBM in Cisco Systems Inc tekmujejo za nadzor nad podatkovnimi centri korporacij in dobavo visoko zmogljivih računalnikov, ki omogočajo kompleksne korporacijske transakcije in omrežja. Tovrstnih potez naj bi bilo v prihodnosti še več. Možne tarče novih prevzemov pa so podjetja Brocade Communications Systems Inc, Citrix Systems Inc, Blue Coat Systems Inc in Riverbed Technology. 

S strani obeh podjetij zaenkrat ni komentarjev, a je znano, da je podjetje Sun Microsystems že dalj časa tarča podjetij IBM, HP, Dell Inc in Cisco. Poznavalci razlagajo, da podjetje Sun Microsystems v zadnjem času ni poslovalo najbolj uspešno in je v zadnjih mesecih iskalo kupca. Poleg tega, da to pomeni dokaj cenovno ugoden nakup podjetja za IBM, strokovnjaki poudarjajo tudi kompatibilnost podjetij IBM in Sun Microsystems, saj sta se obe podjetji v preteklih letih posvetili preobrazbi in svoj fokus preusmerili iz strojne opreme na programsko opremo in storitve.

 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje