Bo nov HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj “selfijev”?

Snemanje tako imenovanih selfijev oziroma samoportretov v zadnjem času postaja čedalje bolj priljubljeno. Nič čudnega torej, da so proizvajalci mobilnih telefonov na tem področju uvideli novo tržno nišo in pričeli razvijati prve mobilnike, namenjene prav snemanju samoportretov.
Bo nov HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj "selfijev"?

Bo novi HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj “selfijev”? (Vir slike: The Verge)

Mobilne aplikacije, kot so FrontBack, Snapchat ali Apple Messages, so pošiljanje “selfijev” močno poenostavile. Veliko je bilo že narejenega tudi na področju razvoja strojne opreme, saj sta ponudnika Nokia in HTC razvila mobilnike z boljšimi sprednjimi kamerami, ki so v prvi vrsti namenjene prav slikanju samoportretov. 

Tokrat pa je HTC napravil še korak naprej. Na konferenci je javnosti predstavil tri novosti, ki bodo pošiljanje samoportretov zagotovo napravile še bolj priljubljene. Gre za nov mobilnik “Desire Eye”, serijo aplikacij “Eye Experience” ter samostojno kamero “HTC RE”. 

Desire Eye: mobilnik, ki je bil ustvarjen prav za snemanje “selfijev”

HTC je javnosti predstavil nov mobilnik srednjega cenovnega razreda, ki naj bi omogočal snemanje najboljših “selfijev” na svetu. V nasprotju z ostalimi mobilniki, ki so trenutno dostopni na tržišču, naj bi imel Desire Eye namreč vgrajeni dve enaki visokokvalitetni kameri – eno na sprednji in eno na zadnji strani. 

Obe kameri odlikuje fotografiranje slik z ločljivostjo 13 megapikslov, avtofokus, dvojna LED bliskavica ter možnost snemanja v resoluciji 1080p. Kljub poudarku na kamerah pa to ni edina prednost, ki odlikuje ta precej zmogljivi mobilnik. Ima 13,2 centimetrski zaslon in dober procesor, ki omogoča hitro delovanje. Prav tako ga odlikuje na dotik prijetno in vodoodporno ohišje. 

Eye Experience: aplikacije, ki bodo na voljo tudi uporabnikom ostalih HTC-jevih mobilnikov

Še ena izmed novosti, ki jih je uvedel HTC, je skupek funkcij, poznanih pod imenom Eye Experience. Te bodo kmalu na voljo tudi za preostale mobilnike HTC, uporabnikom pa bodo omogočale številne nove funkcije: hkratno fotografiranje s sprednjo in zadnjo kamero (FrontBack), avtomatično slikanje v primeru, da uporabnik mobilnik nekaj sekund zadrži na istem mestu, glasovno upravljanje s fotoaparatom z besedami “Say Cheese” in “Action” in drugo.  

Kamera HTC RE (Vir slike: TechCrunch)

HTC RE: mini periskop, ki predstavlja konkurenta kameri GoPro

Samostojna kamera, imenovana HTC RE, je še zadnja novost, ki jo je predstavil priljubljeni tajvanski proizvajalec mobilnikov. Kamera, za katero bo v maloprodaji potrebno odšteti 199 dolarjev, na prvi pogled spominja na mini periskop, a naj vas videz ne zavede: zmore namreč posneti fotografije z ločljivostjo 16 megapikslov, odlikuje pa jo 1/2.3″ Sonyjev CMOS senzor ter posebni gumbi, ki močno poenostavljajo njeno uporabo. 

Kamera pravzaprav nima lastnega zaslona, saj je namenjena uporabi preko mobilne aplikacije. Ta je že na voljo za uporabnike OS Android in iOS.

Vir: The Verge in TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje