Bo nov HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj “selfijev”?

Snemanje tako imenovanih selfijev oziroma samoportretov v zadnjem času postaja čedalje bolj priljubljeno. Nič čudnega torej, da so proizvajalci mobilnih telefonov na tem področju uvideli novo tržno nišo in pričeli razvijati prve mobilnike, namenjene prav snemanju samoportretov.
Bo nov HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj "selfijev"?

Bo novi HTC-jev mobilnik Desire Eye postal kralj “selfijev”? (Vir slike: The Verge)

Mobilne aplikacije, kot so FrontBack, Snapchat ali Apple Messages, so pošiljanje “selfijev” močno poenostavile. Veliko je bilo že narejenega tudi na področju razvoja strojne opreme, saj sta ponudnika Nokia in HTC razvila mobilnike z boljšimi sprednjimi kamerami, ki so v prvi vrsti namenjene prav slikanju samoportretov. 

Tokrat pa je HTC napravil še korak naprej. Na konferenci je javnosti predstavil tri novosti, ki bodo pošiljanje samoportretov zagotovo napravile še bolj priljubljene. Gre za nov mobilnik “Desire Eye”, serijo aplikacij “Eye Experience” ter samostojno kamero “HTC RE”. 

Desire Eye: mobilnik, ki je bil ustvarjen prav za snemanje “selfijev”

HTC je javnosti predstavil nov mobilnik srednjega cenovnega razreda, ki naj bi omogočal snemanje najboljših “selfijev” na svetu. V nasprotju z ostalimi mobilniki, ki so trenutno dostopni na tržišču, naj bi imel Desire Eye namreč vgrajeni dve enaki visokokvalitetni kameri – eno na sprednji in eno na zadnji strani. 

Obe kameri odlikuje fotografiranje slik z ločljivostjo 13 megapikslov, avtofokus, dvojna LED bliskavica ter možnost snemanja v resoluciji 1080p. Kljub poudarku na kamerah pa to ni edina prednost, ki odlikuje ta precej zmogljivi mobilnik. Ima 13,2 centimetrski zaslon in dober procesor, ki omogoča hitro delovanje. Prav tako ga odlikuje na dotik prijetno in vodoodporno ohišje. 

Eye Experience: aplikacije, ki bodo na voljo tudi uporabnikom ostalih HTC-jevih mobilnikov

Še ena izmed novosti, ki jih je uvedel HTC, je skupek funkcij, poznanih pod imenom Eye Experience. Te bodo kmalu na voljo tudi za preostale mobilnike HTC, uporabnikom pa bodo omogočale številne nove funkcije: hkratno fotografiranje s sprednjo in zadnjo kamero (FrontBack), avtomatično slikanje v primeru, da uporabnik mobilnik nekaj sekund zadrži na istem mestu, glasovno upravljanje s fotoaparatom z besedami “Say Cheese” in “Action” in drugo.  

Kamera HTC RE (Vir slike: TechCrunch)

HTC RE: mini periskop, ki predstavlja konkurenta kameri GoPro

Samostojna kamera, imenovana HTC RE, je še zadnja novost, ki jo je predstavil priljubljeni tajvanski proizvajalec mobilnikov. Kamera, za katero bo v maloprodaji potrebno odšteti 199 dolarjev, na prvi pogled spominja na mini periskop, a naj vas videz ne zavede: zmore namreč posneti fotografije z ločljivostjo 16 megapikslov, odlikuje pa jo 1/2.3″ Sonyjev CMOS senzor ter posebni gumbi, ki močno poenostavljajo njeno uporabo. 

Kamera pravzaprav nima lastnega zaslona, saj je namenjena uporabi preko mobilne aplikacije. Ta je že na voljo za uporabnike OS Android in iOS.

Vir: The Verge in TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje