Video: Slovenski Povio št. 1 družbenih omrežij?

Vedno več mednarodnih spletnih časopisov poroča o slovenskem startup podjetju Povio, ki je trgu družbenih omrežij predstavilo novo aplikacijo. Ta predstavlja resnega konkurenta Twitterju in Facebooku, pred kratkim pa je aplikacija postala dosegljiva tudi uporabnikom na globalni ravni.
Video: Slovenski Povio št. 1 družbenih omrežij?

Bo slovenski Povio postal št.1 družbenih omrežij? (Vir slike: Povio)

Pred kratkim je aplikacija po nekaj mesečnem testnem obdobju na slovenskem trgu postala dosegljiva tudi na globalnem trgu. Danes je tako dostopna vsem uporabnikom iPhonov in Androidov.

Raziskava

Treba se je soočiti z realnostjo: Facebook in Twitter nista več tako “in” kot nekdaj. Tako kot vsako podjetje tudi Facebook ni imun na življenjski cikel in slej ko prej bo prišlo obdobje stagnacije.

Facebook bo moral sestopiti s konja, začrtati svojo novo pot in pričeti služiti denar. Obstaja pa nevarnost, da je Facebook enostavno že prestar in je izgubil stik z mladimi ter bo naletel na velike težave, povezane z aktivacijo te demografske skupine. Če ste mladi in so na Facebooku vaši starši in hripavi stric Tone, ki želijo biti vaši prijatelji, potem Facebook kar naenkrat ni več tako zanimivo družbeno omrežje.

Raziskava Piper Jaffray je pred kratkim odkrila, da uporaba Facebooka med najstniki močno upada in da hitro narašča popularnost Twitterja. V raziskavi je sodelovalo 5.200 najstnikov, od katerih je 33 % označilo Facebook kot njihovo družbeno omrežje številka ena, tesno je sledil Twitter s 30 %. Nekaj manj, 22 % najstnikov, je za svoje najljubše družbeno omrežje izbralo YouTube in 17 % Instagram.

Raziskava je pokazala, da je trg družbenih omrežji nenadoma postal odprt za konkurenco, kar pomeni priložnost za nova startup podjetja – pri Mladem podjetniku navijamo za Povio.

Povio

Povio je mobilna aplikacija, ki uporabnikom omogoča izvajanje dveh najbolj priljubljenih aktivnosti na pametnih mobilnih telefonih: deljenje fotografij in možnost komunikacije.

Prva je funkcija “ping” in omogoča označevanje uporabnika – prijatelja ali znanca, s katerim oseba želi stopiti v stik. Ko je oseba “pingana”, prejme obvestilo, ki na nek način predstavlja vprašanje: “Živjo, kaj delaš?”

Uporabnik se lahko na “ping” odzove s funkcijo “POV”, ki aktivira kamero mobilnega telefona in v pičlih treh sekundah zabeleži tisto, kar uporabnik v tistem trenutku vidi. Oseba, ki je prva sprožila “ping”, nato dobi obvestilo in si lahko ogleda fotografijo ter se nanjo odzove z delitvijo svoje fotografije. In krog je sklenjen!

Oglejte si intervju z Jugoslav Petkovičem >>

Vir: pandodaily.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje