Video: Slovenski Povio št. 1 družbenih omrežij?

Vedno več mednarodnih spletnih časopisov poroča o slovenskem startup podjetju Povio, ki je trgu družbenih omrežij predstavilo novo aplikacijo. Ta predstavlja resnega konkurenta Twitterju in Facebooku, pred kratkim pa je aplikacija postala dosegljiva tudi uporabnikom na globalni ravni.
Video: Slovenski Povio št. 1 družbenih omrežij?

Bo slovenski Povio postal št.1 družbenih omrežij? (Vir slike: Povio)

Pred kratkim je aplikacija po nekaj mesečnem testnem obdobju na slovenskem trgu postala dosegljiva tudi na globalnem trgu. Danes je tako dostopna vsem uporabnikom iPhonov in Androidov.

Raziskava

Treba se je soočiti z realnostjo: Facebook in Twitter nista več tako “in” kot nekdaj. Tako kot vsako podjetje tudi Facebook ni imun na življenjski cikel in slej ko prej bo prišlo obdobje stagnacije.

Facebook bo moral sestopiti s konja, začrtati svojo novo pot in pričeti služiti denar. Obstaja pa nevarnost, da je Facebook enostavno že prestar in je izgubil stik z mladimi ter bo naletel na velike težave, povezane z aktivacijo te demografske skupine. Če ste mladi in so na Facebooku vaši starši in hripavi stric Tone, ki želijo biti vaši prijatelji, potem Facebook kar naenkrat ni več tako zanimivo družbeno omrežje.

Raziskava Piper Jaffray je pred kratkim odkrila, da uporaba Facebooka med najstniki močno upada in da hitro narašča popularnost Twitterja. V raziskavi je sodelovalo 5.200 najstnikov, od katerih je 33 % označilo Facebook kot njihovo družbeno omrežje številka ena, tesno je sledil Twitter s 30 %. Nekaj manj, 22 % najstnikov, je za svoje najljubše družbeno omrežje izbralo YouTube in 17 % Instagram.

Raziskava je pokazala, da je trg družbenih omrežji nenadoma postal odprt za konkurenco, kar pomeni priložnost za nova startup podjetja – pri Mladem podjetniku navijamo za Povio.

Povio

Povio je mobilna aplikacija, ki uporabnikom omogoča izvajanje dveh najbolj priljubljenih aktivnosti na pametnih mobilnih telefonih: deljenje fotografij in možnost komunikacije.

Prva je funkcija “ping” in omogoča označevanje uporabnika – prijatelja ali znanca, s katerim oseba želi stopiti v stik. Ko je oseba “pingana”, prejme obvestilo, ki na nek način predstavlja vprašanje: “Živjo, kaj delaš?”

Uporabnik se lahko na “ping” odzove s funkcijo “POV”, ki aktivira kamero mobilnega telefona in v pičlih treh sekundah zabeleži tisto, kar uporabnik v tistem trenutku vidi. Oseba, ki je prva sprožila “ping”, nato dobi obvestilo in si lahko ogleda fotografijo ter se nanjo odzove z delitvijo svoje fotografije. In krog je sklenjen!

Oglejte si intervju z Jugoslav Petkovičem >>

Vir: pandodaily.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje