Bo Twitter kupil Flipboard?

Avtor — 26.05.2015
V javnost je pricurljala novica, da naj bi se Twitter zanimal za nakup startupa Flipboard, zanj pa naj bi odštel 1 milijardo dolarjev. Ugibanja o morebitnem nakupu se pojavljajo že od začetka letošnjega leta, ko je govorice razširil Twitterjev finančni direktor Anthony Noto.
Bo Twitter kupil Flipboard?

Bo Twitter kupil Flipboard?

Razlogi za Twitterjevo zanimanje za Flipboard niso znani, a prav mogoče je, da se družbeno omrežje z več kot 320 milijoni mesečnih aktivnih uporabnikov sooča s pritiski delničarjev, saj so bili zadnji četrtletni rezultati nekoliko pod pričakovanji.

Vzrok za slabše poslovne rezultate Twitterja naj bi se skrival v šibki rasti rednih uporabnikov tega družbenega omrežja. Kljub temu pa Twitter še vedno dosega dobiček: ta je v prvi četrtini letošnjega leta presegel 436 milijonov dolarjev, leto poprej – v prvem četrtletju leta 2014 – pa naj bi se številka dobička ustavila pri 250 milijonih dolarjev. 

Vnos dodatne inovativnosti v Twitterjevo družbeno omrežje in posledično povečanje dosega uporabnikov bi torej lahko rešil problematiko slabih poslovnih rezultatov Twitterja. In tu nastopi Flipboard s svojo zanimivo oglaševalsko platformo. Prav tako je Flipboard pred kratkim kupil startup Zite, s čimer bo Twitter pravzaprav pridobil novo tehnologijo dveh mladih inovativnih podjetij.

Tudi prihod novega kadra bi lahko bil eden od razlogov za zanimanje za nakup. Twitter bi s Flipboardom v svoje vrste sprejel številne odlične poslovneže, predvsem pa je pomemben Mike McCue, ki v Silicijevi dolini slovi kot pravi produktni genij. McCue, ki je v Twitterju med leti 2010 in 2012 sicer že zasedal mesto v upravnem odboru, bi utegnil biti odlična zamenjava za sedanjega Twitterjevega izvršnega direktorja Dicka Costolota, ki se v zadnjem času sooča s hudimi pritiski k odstopu s položaja.

Vir: Recode.net


Oznake: , ,