Bodite inštruktor, poiščite inštruktorja!

Avtor — 19.03.2007
Študenta UCLA (University of California, Los Angeles) sta se odločila, da postavita stran, kjer bodo učenci lažje poiskali inštruktorja.
Bodite inštruktor, poiščite inštruktorja!

TutorLinker, zbirališče inštruktorjev in učencev, ki potrebujejo dodatno razlago.

Študenti, dijaki, celo osnovnošolci se srečujejo s problemom razumevanja šolske snovi. Velikokrat so krivci prav slabi učitelji, ne gre pa vso krivdo zvaliti na njih. Veliko je tudi takih, ki raje prespijo šolske ure, tako da je včasih pomoč nujno potrebna. 

TutorLinker je omejen na območje Los Angelesa, ameriški učenci pa lahko pomoč iščejo glede na šolski predmet, ceno in geografsko pozicijo. Inštruktor ob prijavi navede katere predmete oz. področja je pripravljen poučevati.

Stran je v začetni fazi, zato so prisotne še nekatere napake, dobrodošla pa bi bila funkcija, s katero bi lahko ocenili delo inštruktorjev in dobili dobre povratne informacije.

V Sloveniji je povpraševanje po dodatni pomoči veliko. Predvsem študenti so tisti, ki s svojim znanjem velikokrat priskočijo na pomoč gimnazijskim kolegom. Seveda ne zastonj, zaslužek je pravzaprav zelo dober. Nenazadnje se tovrstne storitve izognejo davčni zakonodaji. Ideja, ki bi lahko uspešno izvedli tudi pri nas.


Vir:  TechCrunch