Bodite ponosni na svoje lastne dosežke in ne na dobro ime institucije

Nekdaj je povezovanje imena s prestižno korporacijo in njeno blagovno znamko delalo čudeže za posameznikovo kariero. Posamezniki in ostala podjetja so uspeh prestižne blagovne znamke povezovala s posamezniki v podjetju. Do danes pa so se stvari že malce spremenile.

V kolikor boste svoje ime želeli povezovati s prestižno univerzo, s članstvom v prestižnem klubu ali uspešni korporaciji – učinek ne bo več isti. Morda bo tovrstno povezovanje za vas celo slabše.

Nikar se ne poizkušajte preveč povezovati z dobrim imenom korporacije v kateri ste delali ali univerze na kateri ste študirali, raje izpostavljajte vaše dosežke – kaj ste dejansko naredili?

Zakaj prestiž velja manj kot lastni dosežki:

1. Tudi prestižna podjetja so se znašla v škripcih.

Finančna kriza je prizadela tudi nekatera najbolj prestižna podjetja. Na primer: posamezniki se ne morejo več ponašati s tem, da so delali pri General Motors.

2. Socialna omrežja izpostavljajo posameznike.

Vedno bolj priljubljeni Twitter, Facebook, LinkedIn in ostala socialna omrežja omogočajo ločevanje med posamezniki in korporacijo v okviru katere le-ti delujejo.

3. Danes imamo nova orodja, s katerimi lahko natančno ocenimo posameznikove sposobnosti.

Danes se znanstveniki in inženirji udeležujejo različnih tekmovanj in se ne zanašajo več na diplomo ali doktorat.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje