Bodite profesionalni, kljub temu, da delate od doma

Ena izmed prednosti dela od doma je ta, da vam ni treba nositi kravate ali neudobnih čevljev. Hitro pa se lahko zgodi, da izgubite profesionalen odnos (ko v trenirki ležite na kavču in se sprehajate po televizijskih kanalih, medtem ko čakate na naslednji konferenčni klic).

Sledite naslednjim nasvetom in ohranite profesionalen odnos ter si zvišajte produktivnost.

Držite se urnika

Delo od doma omogoča fleksibilen urnik, ki si ga sestavite sami – na ta način imate čas za potovanja, vsakodnevno pobiranje otrok v vrtcu in ostale opravke, ki bi jih drugače težko postorili.

Vse lepo in prav, vendar bodite pozorni, da se držite določenega urnika – stranke morajo vedeti, kdaj vas lahko dobijo na telefon, kdaj vas lahko obiščejo itn. Stranke morajo imeti občutek, da lahko računajo na vas, zato jih obvestite, kdaj ste jim na voljo – tega se nato vedno držite.

Socialna omrežja

Profesionalnost ohranjajte tudi pri komuniciranju na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Kljub temu, da se pogovarjate s prijatelji imejte v mislih, da vse, kar objavite na tovrstnih omrežjih, postane javno. Vsakič, preden kaj objavite ali komentirate, se vprašajte, kaj si bodo o tem mislile vaše potencialne stranke.

Dohodni klici

V kolikor ne prepoznate telefonske številke, ki se vam izpiše (tako na službenem kot na zasebnem telefonu), se vedno oglasite prijazno in profesionalno. Uprite se želji, da bi se oglasili na telefon v glasnem lokalu ali v bližini jokajočega otroka.

Prav tako morate poskrbeti, da ste vi edina oseba, ki se javlja na telefon. Nikar ne objavite svoje domače številke – s tem tvegate, da se bo na telefon oglasil otrok ali naglušna babica.

Delovno okolje

Izborite si prostor, sobo, mizo ali zgolj kot v sobi, ki bo namenjen vašemu delu. Delovno mesto vam bo povečalo produktivnost, saj se boste tam lažje osredotočili zgolj na delo.

Zapustite stanovanje, če je to potrebno

Od časa do časa se je težko osredotočiti na posel, če vas obdaja umazana posoda ali glasni otroci. Takrat pojdite v bližnji lokal, v knjižnico, v park itd. Tudi sestankom se ni treba izogibati, če v stanovanju nimate prostora – najemite konferenčno sobo (takrat, ko jo potrebujete) ali pa se dogovorite še s kakšnim drugim podjetnikom za najem konferenčne sobe ali pisarne in si jo nato delite.

Vir: startupnation.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje