Bodite profesionalni, kljub temu, da delate od doma

Ena izmed prednosti dela od doma je ta, da vam ni treba nositi kravate ali neudobnih čevljev. Hitro pa se lahko zgodi, da izgubite profesionalen odnos (ko v trenirki ležite na kavču in se sprehajate po televizijskih kanalih, medtem ko čakate na naslednji konferenčni klic).

Sledite naslednjim nasvetom in ohranite profesionalen odnos ter si zvišajte produktivnost.

Držite se urnika

Delo od doma omogoča fleksibilen urnik, ki si ga sestavite sami – na ta način imate čas za potovanja, vsakodnevno pobiranje otrok v vrtcu in ostale opravke, ki bi jih drugače težko postorili.

Vse lepo in prav, vendar bodite pozorni, da se držite določenega urnika – stranke morajo vedeti, kdaj vas lahko dobijo na telefon, kdaj vas lahko obiščejo itn. Stranke morajo imeti občutek, da lahko računajo na vas, zato jih obvestite, kdaj ste jim na voljo – tega se nato vedno držite.

Socialna omrežja

Profesionalnost ohranjajte tudi pri komuniciranju na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Kljub temu, da se pogovarjate s prijatelji imejte v mislih, da vse, kar objavite na tovrstnih omrežjih, postane javno. Vsakič, preden kaj objavite ali komentirate, se vprašajte, kaj si bodo o tem mislile vaše potencialne stranke.

Dohodni klici

V kolikor ne prepoznate telefonske številke, ki se vam izpiše (tako na službenem kot na zasebnem telefonu), se vedno oglasite prijazno in profesionalno. Uprite se želji, da bi se oglasili na telefon v glasnem lokalu ali v bližini jokajočega otroka.

Prav tako morate poskrbeti, da ste vi edina oseba, ki se javlja na telefon. Nikar ne objavite svoje domače številke – s tem tvegate, da se bo na telefon oglasil otrok ali naglušna babica.

Delovno okolje

Izborite si prostor, sobo, mizo ali zgolj kot v sobi, ki bo namenjen vašemu delu. Delovno mesto vam bo povečalo produktivnost, saj se boste tam lažje osredotočili zgolj na delo.

Zapustite stanovanje, če je to potrebno

Od časa do časa se je težko osredotočiti na posel, če vas obdaja umazana posoda ali glasni otroci. Takrat pojdite v bližnji lokal, v knjižnico, v park itd. Tudi sestankom se ni treba izogibati, če v stanovanju nimate prostora – najemite konferenčno sobo (takrat, ko jo potrebujete) ali pa se dogovorite še s kakšnim drugim podjetnikom za najem konferenčne sobe ali pisarne in si jo nato delite.

Vir: startupnation.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje